Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ryanair boekt weer winst

Ryanair boekt weer winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar 2023 veel meer inkomsten gerealiseerd en wist zo weer zwarte cijfers te schrijven. Dit bleek maandag voorbeurs uit de cijfers van de prijsvechter.

In het afgelopen kwartaal vervoerde Ryanair 45,5 miljoen passagiers, wat veel meer is dan de 8,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De bezettingsgraad steeg daarbij van 73 naar 92 procent. 

De omzet ging van 0,4 miljoen naar 2,6 miljard euro en in plaats van een verlies van 273 miljoen euro verdiende Ryanair 170 miljoen euro, voor bijzondere posten. Daarmee lag de winst nog wel altijd onder de 243 miljoen euro voor de coronacrisis uitbrak.

De nettoschuld van Ryanair daalde van 1,45 miljard euro op 31 maart naar 0,4 miljard euro eind juni.

Ryanair zegt hoopvol te zijn nu het aantal coronavaccinaties zo hoog is, maar een echt herstel van de maatschappij is afhankelijk van de corona-ontwikkelingen in de komende herfst.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RYANAIR HLDGS PLC EO-,006 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RYANAIR HOLDINGS PLC

13,230 09 dec
+0,175 +1,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links