Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hydratec blijft rekenen op goed jaar

Hydratec blijft rekenen op goed jaar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Hydratec Industries verwacht nog steeds dat 2022 een goed jaar wordt, ondanks dat de winstgevendheid afgelopen zes maanden onder druk stond. Dit meldde de leverancier van industriële systemen en plastic componenten donderdagavond bij het openen van de boeken.

In de eerste jaarhelft behaalde Hydratec een omzet van 124 miljoen euro. Dat is 3,5 procent meer dan in de eerst zes maanden van 2021. De brutomarge daalde echter van 54,3 naar 52,7 procent door de gestegen grondstoffenprijzen.

De EBIT liep terug van 9,6 naar 7,1 miljoen euro en netto verdiende Hydratec afgelopen halfjaar 4,8 miljoen euro, 1,8 miljoen euro minder dan in de eerste helft van 2021.

Maar de orderinstroom was sterk, zowel voor het segment Plastic Components als voor Industrial Systems. "Daarmee zijn de vooruitzichten goed, ondanks de onzekerheden in de huidige markten", meent Hydratec. Het bedrijf verwacht in 2022 een vergelijkbaar resultaat als in 2021.

Maar de oorlog in Oekraïne en ook de gevolgen van de coronapandemie brengen volgens Hydratec grote onzekerheden met zich mee in de verschillende afzetmarkten, de aanvoerketen, de arbeidsmarkt, en in de macro-economische omstandigheden.

"Dit kan effecten hebben op beschikbaarheid en prijzen van arbeid, materialen en energie, waardoor de omzet en de marges negatief kunnen worden beïnvloed", waarschuwde de onderneming uit Amersfoort.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hydratec 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Hydratec Industries

86,000 05 jun
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links