Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nike verslaat verwachtingen

Nike verslaat verwachtingen
Beeld: Nike

(ABM FN-Dow Jones) Nike heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten behaald. Dit meldde de Amerikaanse fabrikant van sportschoenen en kleding maandag nabeurs.

In de verslagperiode werd een omzet behaald van 10,9 miljard dollar, een stijging van 5 procent op jaarbasis en 8 procent bij constante wisselkoersen. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een omzet van 10,6 miljard dollar. 

De nettowinst daalde licht, tot krap 1,4 miljard dollar. De winst per aandeel daalde van 0,90 naar 0,87 dollar, waar de markt 0,71 dollar per aandeel voorspelde.

China blijft een zorgenkindje, onder meer door de impact van het coronavirus. Hier daalde de omzet in de periode met 5 procent tot 2,2 miljard dollar. In de andere geografische gebieden waar Nike actief is, was sprake van groei.

Het aandeel noteerde maandag in de nabeurshandel op Wall Street bijna 5 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt Nike ziet omzet stijgen, maar winst dalen
  2. 16 feb Nike schrapt 1.700 banen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nike 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 maart 2023 06:59
    De EMEA-omzet van Nike draagt bij aan de winst in het derde kwartaal, aldus BofA.
    10/03/2023 | 19:47

    (MT Newswires) -- De fiscale winst van Nike (NKE) over het derde kwartaal zal naar verwachting profiteren van een betere omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en lagere kosten, ook al zal Groot-China naar verwachting op de resultaten drukken, aldus BofA Securities vrijdag.

    De atletische schoenen- en kledingverkoper zal naar verwachting een winst per aandeel van $ 0,54 voor het kwartaal rapporteren, wat hoger is dan de vorige raming van BofA van $ 0,41, maar nog steeds een daling op jaarbasis betekent. De consensus onder analisten gepolst door Capital IQ is voor een aangepaste WPA van $0,53.

    De verandering weerspiegelt de "verbeterde omzet" in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en lagere verkoop-, algemene en administratieve kosten, gecompenseerd door zwakkere resultaten in Groot-China, aldus analisten Lorraine Hutchinson en Christopher Nardone in een notitie waarin zij hun neutrale beoordeling herhalen.

    Voor de omzet verwachten de analisten $11,46 miljard voor het kwartaal, wat een stijging op jaarbasis zou betekenen en nipt boven de visie van Street van $11,45 miljard zou liggen. In hetzelfde kwartaal vorig jaar rapporteerde Nike een winst per aandeel van $0,87 op een omzet van $10,87 miljard.

    BofA's geaggregeerde Amerikaanse creditcard- en debitcardgegevens voor sportschoenen en -kleding geven aan dat de uitgaven in het kwartaal met 4,3% zijn gestegen, vergeleken met 1,8% in het tweede kwartaal. De analisten gaan uit van een omzetstijging van 15% in Noord-Amerika omdat "de verhoogde promotionele activiteiten en de sterke merkenwarmte het bedrijf in staat zullen stellen het recente momentum vast te houden". Zij verlaagden echter hun verkoopprognose voor Groot-China tot een daling van 5%, terwijl zij eerder uitgingen van een gelijkblijvende omzet.

    "De omstandigheden waren woelig in (december) toen COVID steeg en in januari verbeterde," schreven Hutchinson en Nardone. "Hoewel de heropening goed nieuws is voor het bedrijf (Nike), denken wij dat het aandeel de afgelopen maanden veel optimisme heeft ingeprijsd."

    De analisten verwachten dat de markten zich zullen richten op voorraden en promotionele activiteiten wanneer het bedrijf op 21 maart resultaten rapporteert. Het bedrijf toonde aan dat de voorraden in het tweede kwartaal met 43% j-o-j stegen. "Ze moeten aangeven dat het ergste van de promoties achter de rug is", aldus de analisten.

    Ze verhoogden hun omzetverwachting voor 2023 marginaal tot $49,7 miljard, maar verlaagden hun doelstellingen voor 2024 en 2025 tot respectievelijk $53,14 miljard en $56,69 miljard. De BofA-analisten verhoogden hun WPA-doel naar $3,06, $3,85 en $4,33 voor respectievelijk 2023, 2024 en 2025.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Nike

93,360 06 mei
+1,210 +1,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links