Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Air France-KLM presteert beter dan verwacht

Update: Air France-KLM presteert beter dan verwacht
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het vierde kwartaal van 2021 de omzet fors zien aantrekken en overtrof daarmee de verwachtingen van analisten. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

De omzet van Air France-KLM verdubbelde grofweg op jaarbasis naar 4,8 miljard euro.

Operationeel behaalde de luchtvaartmaatschappij een resultaat van 178 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg het verlies nog ruim 1,1 miljard euro. De luchtvaarder profiteerde naar eigen zeggen van een strikt kostenbeheer en herstructureringsprogramma's. Zowel de divisie Netwerk als Onderhoud lieten een positief operationeel resultaat zien.

Achttien door Air France-KLM geraadpleegde analisten rekenden gemiddeld op een omzet van 4,6 miljard euro en een operationeel verlies van 267 miljoen euro.

Onder de streep rapporteerde Air France-KLM een verlies van 127 miljoen euro, ten opzichte van een verlies van 1,0 miljard euro een jaar eerder. Analisten hadden een groter verlies voorzien van 276 miljoen euro.

In het lopende kwartaal rekent de onderneming op een capaciteitsbenutting van 73 tot 78 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Er werd geen outlook afgegeven voor heel 2022, vanwege de onzekerheden gerelateerd aan de coronacrisis. De luchtvaarder kijkt vooral naar de heropening van Japan en China. Wel sprak Air France de verwachting uit een breakeven EBITDA te realiseren in het eerste kwartaal.

Het aantal vervoerde passagiers steeg het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 167 procent naar 15,9 miljoen. De nettoschuld bedroeg aan het einde van het kwartaal 8,2 miljard euro. Dit was een afname van 2,8 miljard euro in vergelijking met het einde van 2020. Air France zegt met 10,2 miljard euro aan liquiditeit en kredietlijnen voorlopige voldoende middelen te hebben. Toch wil de luchtvaarder nieuwe stappen zetten om de balans te versterken door 4 miljard euro op te halen. Zowel de Franse als Nederlandse staat heeft hiervoor goedkeuring gegeven en beide partijen zullen ook deelnemen aan de kapitaalronde. Met de emissie wil Air France-KLM bestaande schulden afbouwen.

In 2023 wil Air France-KLM een schuldratio hebben tussen 2,0 en 2,5, exclusief de lening van de Nederlandse staat, die nu nog wordt geboekt als schuld. 

De aangepaste operationele vrije kasstroom verbeterde sterk tot 225 miljoen euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 mei Air France-KLM lost laatste deel Oceane-obligaties af
  2. 08 mei Air France-KLM heeft een serieus kostenprobleem, en dat is niet voor het eerst

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

11,295 16:59
+0,355 +3,24%
Premium

Air France-KLM heeft een serieus kostenprobleem, en dat is niet voor het eerst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links