Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: dollar in trek

Valuta: dollar in trek
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag flink lager nu de verwachting in de markt leeft dat de Amerikaanse Federal Reserve woensdagavond het aankoopbeleid versneld terugschroeft.

"Daarmee is de valutamarkt vandaag en morgen geheel in de ban van de FOMC-vergadering en het besluit daarbij", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Mocht de verwachting door het monetair beleidsorgaan worden ingelost dan zien wij de euro een beweging van zeker een halve dollarcent maken en roept dat de vraag op hoe sterk de 1,12 dollar trekt", aldus Van der Meer.

De spanningen rondom Oekraïne hebben volgens Van der Meer vooralsnog geen weerslag op de valutamarkt.

De Duitse Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland kwam over januari hoger uit dan in december en met 95,7 ook hoger dan de verwachte 94,7.

Voor vanmiddag staat in de Verenigde Staten alleen het consumentenvertrouwen gemeten door onderzoeksbureau The Conference Board op de agenda.

De euro noteerde dinsdag 0,3 procent lager op 1,1288 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8374 Britse pond. Het Britse pond daalde dinsdag 0,1 procent en noteerde op 1,3477 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links