Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: methanoldeal OCI positief

Beursblik: methanoldeal OCI positief
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft een goede stap gezet met de strategische alliantie die het aangaat voor zijn methanolactiviteiten. Dit oordeelde analist Stijn Demeester van ING dinsdag.

OCI gaat een alliantie aan met twee wereldwijd opererende investeerders, ADQ en Alpha Dhabi Holding. ADQ en Alpha Dhabi Holding krijgen een belang van 15 procent voor een totaalbedrag van 375 miljoen dollar in OCI Methanol. Als onderdeel van de alliantie wordt OCI Methanol Group opgericht in Abu Dhabi.

De aankondiging van de deal kwam voor Demeester als een verrassing. Een strategische beoordeling van de methanolactiviteiten leidde eerder dit jaar nog niet tot een concreet voorstel. De analist ziet de alliantie als positief, gezien OCI opnieuw een stap neemt om zijn bezittingen te gelde te maken na de beursgang van Fertiglobe eerder dit jaar.

Bovendien geeft de deal wat inzicht in de waardering van de methanoldivisie van OCI. Met een waardering van 2,5 miljard dollar, zou de methanoldivisie circa 25 procent uitmaken van het huidige eigen vermogen van OCI, terwijl de divisie dit jaar slechts 16 procent bijdraagt aan de EBITDA, aldus Demeester.

ING handhaafde het koopadvies op OCI met een koersdoel van 28,00 euro. Het aandeel OCI daalde dinsdagochtend met 0,9 procent tot 25,40 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 100% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI

32,840 16:26
-1,940 -5,58%
Premium

Markt tot zeker 2024 positief voor OCI

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links