Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Air France-KLM fractioneel

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Air France-KLM fractioneel
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor het aandeel Air France-KLM verhoogd van 3,50 naar 3,60 euro met handhaving van het verkoopadvies. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Berenberg verhoogde de ramingen na de optimistische toon die de maatschappij bij de laatste kwartaalcijfers aansloeg. Voor het vierde kwartaal verwacht de luchtvaartonderneming inmiddels een positief operationeel resultaat (EBITDA).

Niettemin blijft Air France-KLM kampen met de kapitaalstructuur, waarbij de onderneming verschillende opties voor ogen staan, waar onder een claimemissie, aldus Berenberg in het rapport. De bank gaat in dat geval uit van een emissie van 3,5 tot 4 miljard euro met een geschatte verwatering van 65 procent voor de zittende aandeelhouders. Berenberg verwacht overigens dat het niet bij deze emissie blijft en dat de maatschappij op middellange termijn opnieuw moet emitteren. 

De bank vindt de waardering van het bedrijf niet gerechtvaardigd in het licht van de kapitaalproblematiek.

Het aandeel Air France-KLM noteerde donderdag op een rood Damrak 5,4 procent lager op 4,25 euro.   

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jan de vakman 11 november 2021 16:02
    Nou, dat lijkt me nogal optimistisch, droomde ik nu, of heb ik het toch echt gelezen in de krant, dat al die mooipraters, daar in Glasgow, naast al hun gezwam, over doelen, die pas op zijn vroegst ingaan in 2040, toch nog een daad willen stellen; per direkt gaan ze op kerosine 1€/$ klimaat accijns per liter heffen, van de opbrengst gaan ze giga zonne en windparken in de sahara aanleggen en terwille van korte lijntjes bouwen ze er multi giga data centra bij, alleen moet boskalis er een sleufje naar toe baggeren voor koelwater, nou, dat kunnen ze wel, droomde ik het nou??, nee toch, volgens mij heb ik het echt gelezen!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

3,986 12:18
-0,073 -1,80%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links