Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Galapagos verlaagt cash burn ramingen voor 2021

Galapagos verlaagt cash burn ramingen voor 2021

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft de verwachte cashburn van dit jaar verlaagd, vanwege de versnelling van het kostenbesparingsprogramma. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechconcern donderdag nabeurs bij het openen van de boeken.

Het concern verlaagde de verwachte cashburn van dit jaar met 50 miljoen euro naar 530 tot 570 miljoen euro.

"Naar aanleiding van onze strategische operationele herziening van de activiteiten in maart 2021, hebben we een kostenbesparingsprogramma van 150 miljoen euro op jaarbasis geïmplementeerd", zei COO Bart Filius, eraan toevoegend dat het concern als gevolg van een versnelling van dit programma de richtlijn voor de operationele cash burn voor het volledige jaar kon bijstellen.

Galapagos boekte het afgelopen kwartaal een operationeel verlies van 175,7 miljoen euro, in vergelijking met een verlies van 167,7 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 119,6 miljoen euro, tegenover een verlies van 247,6 miljoen euro vorig jaar.

Kortlopende financiële investeringen, geldmiddelen en kasequivalenten bedroegen per 30 september 2021 4,9 miljard euro, tegenover 5,3 miljard euro ultimo september 2020.

De omzet daalde van 321,9 miljoen euro in het derde kwartaal van 2020 naar 317,9 miljoen het afgelopen kwartaal.

Outlook

Galapagos zei zich in de  toekomst te blijven richten op het uitbouwen van de franchise met filgotinib in heel Europa. 

"We blijven op schema om de overgang van alle Europese commerciële activiteiten voor filgotinib van onze samenwerkingspartner Gilead naar ons tegen het einde van het jaar af te ronden", zei het bedrijf. 

"We verwachten een besluit te ontvangen van de EC en het Medicines and Healthcare products Regulatory Agency in het Verenigd Koninkrijk over de goedkeuring van filgotinib bij de behandeling van CU. Indien deze wordt goedgekeurd, zal dit een tweede indicatie toevoegen aan onze groeiende commerciële voetafdruk in Europa", aldus het bedrijf.

Het aandeel Galapagos sloot donderdag in Amsterdam 0,1 procent lager op 47,74 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 52% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos

57,960 17:35
+0,660 +1,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links