Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Meer omzet en winst voor DSM

Meer omzet en winst voor DSM
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het derde kwartaal van 2021 zowel de omzet als de winstgevendheid zien stijgen. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van het speciaalchemiebedrijf.

Afgelopen kwartaal was er volgens de twee CEO's sprake van een goede vraag in de eindmarkten, voor beide onderdelen. Wel waren er uitdagingen op het vlak van de aanvoerketen, maar die werden volgens de top "actief gemanaged". 

De omzet van DSM steeg op jaarbasis met 17 procent van 1.961 miljoen naar 2.299 miljoen euro en de aangepaste EBITDA steeg van 383 miljoen naar 449 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden op 2.216 en 448 miljoen euro.

De aangepaste EBITDA-marge bleef onveranderd op 19,5 procent.

Aan de omzet droeg de tak Nutrition 1.768 miljoen euro bij en Materials 475 miljoen euro, stijgingen op jaarbasis van respectievelijk 14 en 31 procent. De volumes stegen bij deze twee onderdelen met respectievelijk 9 en 6 procent. "De gunstige bedrijfsomstandigheden in de eerste helft van 2021 zetten door in het derde kwartaal", aldus DSM.

De aangepaste EBITDA van DSM steeg met 17 procent, waar de winstgevendheid bij Nutrition met 8 procent steeg naar 366 miljoen euro en bij Materials met liefst 65 procent tot 102 miljoen euro.

Focus

DSM maakte medio september bekend zich volledig te gaan richten op Nutrition en plaatste de tak Materials in de etalage. Een besluit waar de markt volgens analisten al een tijd op wachtte. DSM gaf dinsdag vooralsnog geen inzicht in wat er met de divisie Materials gaat gebeuren.

DSM verwacht voor 2021 een stijging van de aangepaste EBITDA met ongeveer 15 procent, met een goede aangepaste operationele vrije kasstroom. Voorheen mikte DSM op een EBITDA richting de 15 procent. Deze lichte verhoging was te danken aan de divisie Materials, die het beter deed dan bij de update over het eerste kwartaal werd verwacht.

Analisten rekenen op een jaaromzet voor DSM van 8.918 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 1.804 miljoen euro. Daarmee zijn ze iets positiever over het jaar 2021 dan in aanloop naar de cijfers over het tweede kwartaal.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DSM Koninklijke

176,700 18 jan
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links