Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

UBS verhoogt koersdoel Prosus

UBS verhoogt koersdoel Prosus
Beeld: Prosus

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor Prosus verhoogd van 85,00 naar 89,00 euro met behoud van het koopadvies.

Het advies is gebaseerd op de relatieve korting die Prosus biedt ten opzichte van het aandeel Tencent, waarin Prosus een groot belang heeft.

De aandelenruil met moederbedrijf Naspers is wel een uitdaging voor beleggers, om te beoordelen wat een genormaliseerde korting op de waarde van Tencent zou zijn.

UBS verlaagt in zijn model deze korting van 45 naar 40 procent, vanwege de aangekondigde aandeleninkoop. Het belang in Tencent is bij het huidige koersdoel van 630 Hongkong dollar goed voor 90 procent van de boekwaarde van Prosus. Daarnaast houdt UBS rekening met de waarde van de belangen in Delivery Hero, Trip.com en Mail.ru.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 95% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PROSUS

77,710 20 jan
+4,710 +6,45%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links