Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mogelijk bod op onderdeel Evergrande

Mogelijk bod op onderdeel Evergrande
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Er wordt mogelijk vlot een bod uitgebracht op een deel van de activiteiten van de noodlijdende Chinese projectontwikkelaar Evergrande Group. Daarom is de handel in het aandeel op de beurs van Hongkong momenteel opgeschort.

De Chinese beurs is sowieso vandaag gesloten.

Ook de handel in aandelen van dochteronderneming Evergrande Property Services werd stilgelegd.

Beleggers lijken rekening te houden met een overname, of een zogeheten bailout, van de dochterneming van Evergrande door Hobson, waarbij de regie in handen is van de Chinese autoriteiten.

Eerder werd al bekend dat Evergrande van plan is om voor bijna 10 miljard yuan, omgerekend circa 1,3 miljard euro, het minderheidsbelang in Shengjing Bank aan een staatsbedrijf te willen verkopen.

Evergrande is één van de grootste vastgoedontwikkelaars in China en vooral actief met appartementen voor het hogere segment. De schuldenlast wordt geschat op 300 miljard dollar.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CHINA EVERGRANDE GROUP 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Theo32 4 oktober 2021 09:21
  Mjah, er zullen vast mensen heel hard werken bij diverse nieuwsfirma. Maar 'mogelijk' ook niet; net zo 'mogelijk' vlot een bod wordt gedaan op welke fonds dan ook.

  Wanneer de belangen zó onvoorstelbaar groot zijn als nu, dan weet je dat informatievoorziening ook beïnvloed wordt. Dus in die zin, klopt dit bericht... 'mogelijk' wordt vlot een bod gedaan. Daar is geen woord fout aan, maar mogelijk ook weer niet.

  Kortom, we weten niets. Maar dit nieuwsbericht was dan ook gratis.
 2. forum rang 7 Branco P 4 oktober 2021 09:34
  Er wordt dus een bod gedaan op 51% van de ontwikkeldochter van Evergrande en niet op Evergrande zelf? 1 ding is voor mij in ieder geval zeker: buitenlandse obligatiehouders van Evergrande (de moedermaatschappij) kunnen naar hun centen fluiten, net als de aandeelhouders. De tent wordt gecontroleerd overgedragen ter bescherming van de bouwsector, werknemers van Evergrande, en de woningkopers in China.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links