Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Nederlandse banken kunnen massaclaim tegemoet zien

Nederlandse banken kunnen massaclaim tegemoet zien
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Banken kunnen een massaclaim tegemoet zien omdat ze consumenten tientallen jaren bewust te veel variabele rente in rekening hebben gebracht. Dit meldde belangenorganisatie Qollect vrijdag in een persbericht.

De organisatie dreigt met een claim van 4,2 tot 16,7 miljoen euro. Onder andere ABN AMRO, ING en Rabobank kunnen een claim tegemoet zien, zei Qollect.  "Eenzelfde claim wacht de banken van zakelijke klanten, waar dat ook is gebeurd", aldus de organisatie.

Circa acht miljoen mensen zouden volgens Qollect door de banken gedupeerd zijn.

"De zaak speelt al een paar jaar, maar de banken hebben haar tot nu toe onder de radar weten te houden. Met schamele ‘compensatieregelingen’ proberen ABN AMRO en Rabobank nu van de zaak af te komen, maar consumenten worden het bos ingestuurd met een vergoeding die nog geen 15 procent is van wat het moet zijn", zei woordvoerder Adriaan de Gier.

ABN AMRO zei eerder deze week al consumenten die te veel rente betaalden voor hun consumptieve lening te gaan compenseren. De bank meldde daarvoor een voorziening te treffen van 250 miljoen euro, wat volgens Qollect niet meer dan een doekje voor het bloeden is.

"Als er geen vrijwillige vergoeding van de schade plaats vindt, moeten de banken zich voor de rechter verantwoorden", dreigde Qollect.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 58% zegt verkopen 19 stemmen
ING 54% zegt verkopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 mok 11 september 2021 11:22
  Gevolg van het claimen is dat diensten straks duurder worden of mogelijkheden beperkt. Ik lees toevallig net dat ICS steeds strenger wordt bij het verstrekken van kredietkaarten, iets waar mijn dochter nu ook last van heeft. Er moeten toch kosten verrekend worden en marges gemaakt. Een bank is geen liefdadigheidsinstelling, maar het lijkt er steeds meer op dat ze zich wel zo moeten gedragen volgens de massa.
 2. noppes 11 september 2021 13:17
  overgewaaid uit de US, advocaat zoekt klanten voor class action tegen......... De Gier is volgens internet betrokken bij meerdere zaken (airbnb, wakkerpolis), opbrengst voor advocaat vaak (ook) percentage van de opbrengst van de claim. Heeft op zich niets te maken met soort onderneming, elk al dan niet vermeend wanbeleid of gedrag kan leiden tot hoge claims ( die dan nog wel door de rechtbank toegekend moeten worden). Soort massa-is-kassa claim..
 3. forum rang 8 drooglegging 11 september 2021 16:05
  Als meneer De Gier cirkelt boven bepaalde bedrijven of branches: dan lopen er beneden karkassen rond die kwetsbaar ogen en waar nog wat vlees op de botten zit, geduld is dan een schone zaak.

  Afgelopen week die Dikke Meneer van de Abnomro op TV, hij bracht het nieuws alsof 20.000 gezinnen een volledig verzorgde zonvakantie hadden gewonnen via de postcode-loterij, "we gaan het allemaal verzorgen en het geld overmaken"

  "Het was ons volledig ontgaan dat de rente daadwerkelijk naar beneden was gegaan"

  Maar wacht eens ff! die banken hebben 10 jaar lang te hoge kosten in rekening gebracht bij honderdduizenden klanten, die nu gereserveerde 250 miljoen euro bij alleen al de Abnomro is een lachertje, een douceurtje die de totale fraude/diefstal niet zal coveren.

  De extra behaalde "winsten" zijn gewoon uit te rekenen en inderdaad! ruim boven de 10 miljard euro bij de NL grootbanken.
 4. forum rang 8 drooglegging 11 september 2021 16:08
  quote:

  ischav2 schreef op 11 september 2021 09:27:


  Firma list en bedrog...... geen bank meer in portefeuille. Rol banken wordt steeds kleiner en is geen lange termijn investering.


  Banken onderbrengen bij "fossiel" en zodoende versneld afbouwen op morele gronden? in die gedachte wereld zijn we nu eigenlijk wel aanbeland.

  Bij de haag hoef je het niet te halen, de publieke opinie wordt nu leidend.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links