Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Juridische procedure gestart tegen dochterbedrijf RoodMicrotec

Juridische procedure gestart tegen dochterbedrijf RoodMicrotec
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Een Duits fonds is een juridische procedure tegen Een Duitse dochteronderneming van RoodMicrotec gestart met betrekking tot een perpetual. Dit meldde moederbedrijf RoodMicrotec donderdag nabeurs.

Prime Capital Debt SCS, SICAV-FIS – Robus Recovery Sub-Fund, ofwel Robus, is de houder van een tweetal eeuwigdurende obligaties, die RoodMicrotec GmbH in respectievelijk 2010 en 2012 heeft uitgegeven. De kwestie betreft de perpetual die het bedrijf uitgaf in 2012 ter waarde van 500.000 euro.

Robus beweert recht te hebben op een vergoeding van 11,7 procent in verband met 2017, 2018 en de eerste helft van 2021. Daarnaast vordert Robus de terugbetaling van het nominale bedrag van de perpetual, vanwege het niet naleven van de voorwaarden van deze eeuwig durende obligatie. Robus heeft RoodMicrotec geïnformeerd dat het bedrag dat in de procedure wordt gevorderd 644.000 euro bedraagt.

RoodMicrotec GmbH bestrijdt alle aantijgingen en vorderingen, en ontkent dat er enige vergoeding verschuldigd is op de eeuwigdurende obligaties of dat er gronden zijn voor buitengewone beëindiging van de eeuwigdurende obligaties. Het concern zal de rechtbank verzoeken om de vordering van Robus af te wijzen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RoodMicrotec 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RoodMicrotec

0,200 24 mrt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links