Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Berenberg haalt Besi van kooplijst

Beursblik: Berenberg haalt Besi van kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het advies voor BE Semiconductor Industries verlaagd van Kopen naar Houden, maar met een onveranderd koersdoel van 76,00 euro.

Analist Trion Reid besloot hiertoe, nadat Besi afgelopen halfjaar menig record liet sneuvelen. En ook voor het lopende tweede halfjaar verwacht Reid "meer van hetzelfde".

Aanvankelijk mikte Besi voor de lange termijn op een omzet van 800 miljoen euro, maar inmiddels rekent het bedrijf op meer dan een miljard euro. Als Besi erin slaagt om dit nieuwe omzetdoel al in de huidige cyclus te realiseren, "dan zal onze adviesverlaging naar Houden waarschijnlijk voorbarig blijken", schreef Reid. De analist denkt dat Besi in 2023 een omzet boekt van 871 miljoen euro, wat overigens bijna 50 procent meer is dan de vorige omzetpiek.

Het aandeel Besi sloot woensdag op 79,86 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 86% zegt kopen 28 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Groeneguru 2 september 2021 08:12
    weer een voorbeeld van hoe zogenaamde adviseurs de markt manipuleren om aandelen eerst goed koop in te kunnen slaan om vervolgens zelf door eigen adviezen omhoog te duwen. De markt wordt zo altijd bespeeld en gemanipuleerd. Dont believe the hype! Besi is een top aandeel en zal voorlopig alleen maar stijgen 90 plus euro in september!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BE Semiconductor Industries

70,620 25 okt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links