Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

JPMorgan verlaagt koersdoel Galapagos fors

JPMorgan verlaagt koersdoel Galapagos fors

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft woensdag het koersdoel voor Galapagos verlaagd van 68,00 naar 60,00 euro met een onveranderd Neutraal advies.

De koersdoelverlaging volgt na de kwartaalupdate van Galapagos.

De analisten van JPMorgan wezen onder meer op de teleurstellende onderzoeksresultaten recent met GLPG 3970. Dat haalt 5 euro van het koersdoel af, aldus de zakenbank.

De bank wees verder op de sterke kaspositie van Galapagos van omgerekend 76,00 euro per aandeel. Dat blijft aantrekkelijk, oordeelden de analisten, en biedt ook kansen voor overnames, maar "we zien slechts heel weinig aanjagers vanuit de pijplijn in de komende 12 maanden". Daarbij zou een overname ook verkeerd kunnen uitpakken en de kaspositie enorm verzwakken, waarschuwt JPMorgan.

Het aandeel Galapagos steeg woensdag 1,3 procent naar 50,98 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 62% zegt verkopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 beleggertje2020 11 augustus 2021 19:40
    Ja klopt is een zeer zeer riskant aandeel. Als je kasposities jaarlijks flink verzwakt omdat je niks in de pipeline hebt wat op korte termijn resulaten oplevert . Bij een overname verdwijnd er uiteraard ook een gigantische hoeveelheid cash uit Galagapos . Die 76 Euro cash/aandeel is binnen een paar jaar peanuts zoals het nu gaat. Ik geef er grofweg momenteel 15 Euro/aandeel voor, meer echt niet ! Dan waag ik liever elders es wat !
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos

43,870 22 okt
-0,250 -0,57%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links