Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

KPN sluit groen krediet af

KPN sluit groen krediet af
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft een kredietfaciliteit afgesloten ter waarde van 1,0 miljard euro, waarvan de rente is gekoppeld aan de duurzaamheidsprestaties van het Nederlandse telecombedrijf. Dit meldde KPN woensdag nabeurs.

Eerder dit jaar zei KPN zijn duurzaamheidsambities op te schroeven naar 'net zero' uitstoot binnen de hele keten van het bedrijf per 2040. Met de financieringsovereenkomst wil het concern deze ambitie kracht bijzetten.

De rente van de faciliteit is gekoppeld aan de prestaties van KPN op drie strategische duurzaamheidsdoelstellingen: de versnelde digitalisering door de uitrol van glasvezel, het verminderen van het energieverbruik van KPN en het omlaag brengen van de CO2 uitstoot in de hele keten.

"Dit is een belangrijke financieringsovereenkomst voor KPN die financiële flexibiliteit brengt en zorgt dat we onze solide liquiditeitspositie vasthouden", zei CFO Chris Figee in een toelichting. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 88% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

KPN Koninklijke

2,713 25 okt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links