Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: subtiele verandering in taal Fed bij rentebesluit

Beursblik: subtiele verandering in taal Fed bij rentebesluit
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de verandering in de taal van de persverklaring van de Federal Reserve maar minimaal was, daalde EURUSD met meer dan 0,3 procent na de publicatie van het rentebesluit. Dit zei valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe woensdag in reactie op het rentebesluit van de Fed.

"De Fed wijzigde de formulering over de voortgang van het economische herstel van “totdat er substantiële verdere vooruitgang is geboekt in de richting van de maximale werkgelegenheids- en prijsstabiliteit doelstellingen” naar “totdat de economie vooruitgang heeft geboekt in de richting van deze doelstellingen”, zei Sammani. 

"Een subtiel verschil, maar genoeg om markten ervan te overtuigen dat een eerdere aankondiging van de QE tapering tijdlijn eraan zit te komen. Deze aankondiging vindt waarschijnlijk in september of december plaats", zei de analist.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links