Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'EssilorLuxottica overweegt rechtszaak tegen GrandVision'

'EssilorLuxottica overweegt rechtszaak tegen GrandVision'
Beeld: GrandVision

(ABM FN-Dow Jones) EssilorLuxottica overweegt een rechtszaak te starten tegen GrandVision, nadat de Nederlandse optiekketen een arbitragezaak verloor rond de overname van het bedrijf. Dit meldde Reuters vrijdagochtend op basis van bronnen.

"De uitkomst van de arbitragezaak bevestigde wat EssilorLuxottica al die tijd al heeft gezegd, namelijk dat het bestuur van GrandVision met opzet de voorwaarden van de overnamedeal schond", aldus een bron tegenover Reuters. Dit betekent dat EssilorLuxottica de deal kan laten schieten zonder een vergoeding te hoeven betalen.

"De volgende stap voor EssilorLuxottica is de voorbereiding van juridische actie tegen GrandVision en zijn bestuur voor een vergoeding van de geleden schade." De bron ging niet in op de hoogte van de geleden schade.

Woordvoerders van EssilorLuxottica noch GrandVision wilden tegenover Reuters reageren.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ESSILORLUXOTTICA 88% zegt verkopen 8 stemmen
GrandVision 86% zegt verkopen 7 stemmen
HAL Trust 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Loek S. 25 juni 2021 12:17
  Essilor probeert schade te claimen vanwege het niet verstrekken van informatie. Grandvision heeft wel als goed management de tent gerund. Ik ben benieuwd wat voor schade er is voor Essilor. Is de overname hierdoor vertraagd? Dit lijkt mij onwaarschijnlijk gezien de procedures bij de EC. Naar mijn inschatting is het bluf van Essilor. Ik hoop dat Grandvision zich goed verdedigd en de rechter niet meegaat in een discutabele claim. Wel is het zo dat elke schadeloosstelling door Grandvision zal moeten worden betaald, wat de overnamebedrag omlaag brengt, echter gezien de nu veel hogere beurskoersen dan 2019 is de overnamewaarde van Grandvision veel hoger dan het huidige overnamebod.
  Conclusie het beste is afwachten op een gerechtelijke uitspraak, zodat duidelijkheid is over de schadeclaim. De overnameprijs is te laag en ik vind een discount niet terecht. Eerder zou een hogere overnamepremie verdedigbaar zijn, gezien de huidige markt/beurs.
 2. Bluescreen 25 juni 2021 21:09
  Als EL blijft drammen op een lagere overname prijs kan HAL de rug recht houden en de overname laten afketsen.
  De komende grijze golf in Europa biedt prima perspectief om de toko vast te houden. Met efficiency, een iets hogere marge, is HAL de komende jaren verzekerd van een goed renderende business.
  Dan mag EL over een paar jaar terugkomen met een bod van € 36.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 170,960
  +1,28% +2,160
 2. GrandVision 14:54
  28,350
  -0,18% -0,050
 3. HAL Trust 15:04
  151,000
  +0,53% +0,800

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links