Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

GroenLinks: driekwart belastingwetenschappers heeft dubbele pet

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 ramp 2017 11 februari 2021 16:53
  quote:

  kordaat schreef op 11 februari 2021 16:22:


  De beste docenten zijn docenten die niet alleen theoretische kennis hebben, maar ook weten hoe het in de praktijk werkt. Net zoals de beste politici mensen zijn die niet al hun leven lang in de politiek werken en geen idee hebben hoe het in de echte wereld toegaat.


  Door de jaren heen is een kamerbaantje opstap geworden voor velen naar een dik betaalde baan , ipv dat er volks vertegenwoordigers zitten die door het volk gekozen zijn , nee er zitten door partijen naar voren geschoven studentjes die elkaar al kennen van de soos ( jovd ) en elkaar aan baantjes helpen , schoolverlaters die nog nooit gewerkt hebben op enkele uitzonderingen na ..
 2. Nuchtertransparant 11 februari 2021 16:57
  Met belasting ontwijken is niets mis. Ontduiken wel. Iemand die creatief is en op die manier zo min mogelijk belasting hoeft te betalen en gewoon op een slimme wijze zich aan de wet heeft gehouden, is een prima burger. Het is veel erger om iedere maand je salaris van de staat te krijgen en daarmee de meest onzinnige dingen te doen. Denk aan een dag lang lummelen over het verlengen van een avondklok met 30 minuten en daar dan nog trots op zijn ook.
 3. forum rang 6 Ikkenietweten 11 februari 2021 17:46
  quote:

  erjee-ff schreef op 11 februari 2021 15:54:


  [...]
  Je hebt het bijna goed. Ontduiking van belasting ís namelijk crimineel.
  Ontwijking van belasting is dat niet. En overigens, leg eens uit waarom er niet ontweken zou mogen worden? Jij doet dat immers in jouw aangifte ook? Of betaal jij graag meer belasting dan nodig is?


  What's in a name. Ontduiken of ontwijken één pot nat.
 4. kerel66 11 februari 2021 18:34
  quote:

  lost schreef op 11 februari 2021 15:01:


  [...]

  Ga eens in op de inhoud. Belastingontduiking door (grote) bedrijven is te belachelijk voor woorden. Ik vind het crimineel. Daardoor groeit de kloof tussen arm en rijk wereldwijd. Gigantische snel. Gevolg: migratie, rellen, terrorisme en gewapend conflict. Ik ben geen fan van GL maar ze hebben hier zeker een punt. Rechts Nederland (en daarbuiten) is tegen migratie en voor law en order. Dat krijg je alleen maar voor elkaar door al die miljarden mensen in de wereld perspectief te geven. Armoede en domheid lijdt maar tot 1 ding: ellende. De bestorming van het Capitol is er niets bij.


  lijdt? Hahaha
 5. Advocaat van de Duivel 11 februari 2021 20:51
  Het feit dat hoogleraren ook een functie hebben bij een advieskantoor is alleen maar goed voor de dagelijkse praktijk. Deze mensen werken met de wetten die door de fiscale onbenullen in ons parlement worden bedacht en kunnen doordat ze met hun poten in de klei staan aangeven waar het anders c.q. beter moet.

  Belastingontwijking wordt door heel wat mensen veroordeeld maar is feitelijk iets wat iedereen doet die daar de kans toe heeft. Wie in België of Duitsland brandstof tankt ontwijkt de Nederlandse accijnsbelasting bijvoorbeeld.

  GroenLinks denkt dat de wetenschappers veel invloed hebben op de wetgeving. Dat is zwaar overtrokken aangezien de ervaring leert dat bij het tostandkomen van wetgeving nauwelijks naar commentaar uit de adviespraktijk op de betreffende concept wet wordt geluisterd. Dat leidt niet zelden tot grote problemen maar daar is niemand zich van bewust.

  Een veel kwalijker zaak is dat ambtenaren een politieke voorkeur hebben....die koen immers beleid voor en als de gemiddelde ambtenaar een links georiënteerde is kun je nagaan wat er gebeurt. Dan schep je de grootste uitkeringsfabriek van West-Europa en dat is precies waar GL de stemmen vandaan haalt. Zij denken dat gratis geld bestaat maar beseffen niet dat er bedrijven zijn van klein tot groot die de centen ophoesten die daarvoor nodig zijn. Ambtenaren kosten alleen geld, die leveren niets op. Het zijn de ondernemers die geld opbrengen. Overigens is het ergste van alles is onze o zo solidaire samenleving dat heel NL last heft van Corona en er veel mensen zijn die verlies van inkomen hebben op een of andere wijze maar er nog geen ambtenaar gekort is of ontslagen is.....solidariteit tot aan de voordeur zullen we maar zeggen!

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links