Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winkelvastgoedfonds Unibail hard onderuit op Damrak

Winkelvastgoedfonds Unibail hard onderuit op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield ging donderdag in de uitverkoop op het Damrak. Het winkelvastgoedfonds wordt hard geraakt door de coronacrisis en schrapt zijn dividendbetalingen voor de komende jaren. Ook biotechnoloog Galapagos kreeg opnieuw klappen na de koersval een dag eerder. De resultaten van verzekeraar Aegon vielen wel in de smaak bij beleggers. De stemming op de Europese markten bleef terughoudend, na de stroom van bedrijfsresultaten.

Unibail-Rodamco-Westfield kelderde 13,5 procent bij de Amsterdamse hoofdbedrijven. De eigenaar van veel winkelcentra zag de huurinkomsten in het coronajaar 2020 flink dalen. Het bedrijf had al gewaarschuwd dat de strengere coronamaatregelen in veel landen de prestaties negatief zouden beïnvloeden. Om de kosten te verlagen schort het concern de dividendbetalingen voor 2020, 2021 en 2022 op.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de plus op 659,76 punten. De MidKap verloor een fractie tot 995,09 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen wonnen tot 0,2 procent. Parijs bleef vlak.

Aegon won 2,5 procent. De verzekeraar presteerde in de tweede jaarhelft beter dan verwacht. Vooral de Amerikaanse tak en de divisie vermogensbeheer profiteerden de afgelopen maanden van oplopende koersen op de aandelenmarkten. Betaalbedrijf Adyen (plus 3,8 procent) zette de opmars voort. Het aandeel won een dag eerder al bijna 9 procent dankzij beter dan verwachte resultaten.

ArcelorMittal zag een openingswinst verdampen en daalde 0,5 procent. Het grootste staalconcern verwacht dat de wereldwijde vraag naar staal dit jaar weer zal gaan aantrekken, nu de economie aan het herstellen is van de coronacrisis. Om de crisis het hoofd te bieden wil Arcelor 1 miljard dollar extra aan kosten besparen. Daarnaast wordt voor 650 miljoen dollar aan eigen aandelen ingekocht en wordt het dividend hervat.

Shell verloor 1,3 procent. Het olie- en gasconcern wil zijn uitstoot van broeikasgassen sneller gaan verlagen. Het doel is om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Galapagos zakte 4,7 procent na adviesverlagingen door Citi en Maxim. De biotechnoloog kelderde een dag eerder al bijna 19 procent nadat het bedrijf een studie naar een middel tegen longfibrose moest staken vanwege zorgen om de veiligheid van het middel.

De euro was 1,2120 dollar waard, tegen 1,2130 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 58,32 dollar. Brentolie kostte ook 0,6 procent minder, op 61,12 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:00
    891,13
    +0,42% +3,69
  2. 79,820
    -0,05% -0,040

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links