Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Koerssprong Google-moeder Alphabet op Wall Street

Koerssprong Google-moeder Alphabet op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Het aandeel van Google-moeder Alphabet ging woensdag bij de opening van de beurzen in New York hard omhoog. Het techconcern kwam met beter dan verwachte resultaten en werd daarvoor door beleggers beloond. Andere bedrijven die de aandacht op zich gericht wisten waren onder andere webwinkel- en techconcern Amazon en muziekstreamingdienst Spotify.

Alphabet verdiende in het slotkwartaal van 2020 flink meer geld met advertenties. Daarbij profiteerde het concern ook van de coronapandemie, omdat veel mensen daardoor aan huis gekluisterd waren en zo meer tijd spendeerden aan surfen op het internet. Het aandeel Alphabet won in de vroege handel bijna 6 procent.

De koerssprong van Alphabet werkte ook door in techgraadmeter Nasdaq die kort na de openingsbel 0,5 procent hoger noteerde op 13.673 punten. De leidende Dow-Jonesindex verloor 0,2 procent tot 30.613 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3834 punten.

Amazon

Net als Alphabet gaf ook Amazon (min 0,2 procent) een kijkje in de boeken. Zoals bekend profiteerde ook Amazon volop van de coronacrisis waardoor veel meer mensen online winkelen. Het opvallendste nieuws waarmee het concern naar buiten trad was de aankondiging van topman Jeff Bezos om een stapje terug te doen. De oprichter geeft vanaf de zomer de dagelijkse leiding uit handen en wordt uitvoerend voorzitter.

Ook Spotify profiteert volop van de crisistijd. De streamingdienst wist in het laatste kwartaal van 2020 opnieuw meer betalende abonnees aan zich te binden. Sinds het begin van de coronapandemie is dat aantal flink gestegen doordat mensen veel meer thuis zijn. Het aandeel verloor evenwel 7,7 procent, vooral door tegenvallende vooruitzichten.

Gamestop

Verder blijkt de blik gericht op de favoriete aandelen van de zogeheten Reddit-beleggers zoals gamewinkelketen Gamestop en bioscoopuitbater AMC. Door acties van kleine beleggers op internetforum Reddit wonnen die bedrijven de afgelopen tijd flink aan waarde. De run op aandelen was vooral bedoeld om grote professionele beleggers een hak te zetten. Gamestop won na het stevige verlies een dag eerder nu 15 procent en AMC werd 8 procent hoger gezet.

Verder verwerkten beleggers de nieuwste cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Volgens loonstrookverwerker ADP nam de werkgelegenheid in de VS in januari weer toe na een dip in december.

De euro stond op 1,2030 dollar tegen 1,2020 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 55,47 dollar. Brentolie klom 1,1 procent in prijs tot 58,09 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Alphabet
Alphabet
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 16:46
  737,49
  -2,16% -16,30
 2. Alphabet 27 jan
  2.580,100
  -0,18% -4,560
 3. Alphabet 27 jan
  2.582,420
  -0,09% -2,380
 4. 0,00
  0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links