Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Nederlandse industrie zet ingezet herstel dit jaar voort'

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse industrie toont dit jaar naar verwachting herstel na een flinke krimp in het afgelopen jaar. Volgens economen van ING raakt de coronacrisis de industrie daarmee per saldo minder dan andere sectoren, al duurt productieherstel nog tenminste tot in 2022.

Bij de bank wordt voor dit jaar gerekend op een plus van 2,5 procent, waar de industrie in heel vorig jaar nog 5 procent kromp. De deskundigen van ING benadrukken dat het herstel afgelopen tijd al wel is ingezet.

De stijgende lijn dit jaar zou vooral te danken zijn aan een snelle opleving van de wereldhandel en een aantrekkende export vanwege groei op de markten voor onder andere auto’s, computerchips en verpakkingsmateriaal. Zo zien Duitse industriebedrijven, waaronder veel afnemers van Nederlandse producten, de orders al toenemen.

Daarnaast geeft het produceren van coronavaccins in Nederland de farmaceutische industrie waarschijnlijk een impuls. Maar aangezien deze sector met 2 procent slechts een klein deel van het totaal uitmaakt, is de bijdrage aan de industriële productiegroei uiteindelijk maar beperkt.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Lepre Chaun 3 februari 2021 07:53
    Ook de werkgelegenheid groeit, zegt Albert Jan Swart, sectoreconoom industrie bij ABN AMRO. "Het aantal banen nam in januari voor de derde maand op rij toe", vertelt Swart. In april 2020, op het dieptepunt van de eerste lockdown, lag het aantal uitzenduren ruim 21 procent lager dan een jaar eerder. "In december was de daling teruggedrongen tot zo'n 4 procent."

    Goed voor Randstad
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links