Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Microsofts Bing kan rol Google overnemen in Australië'

'Microsofts Bing kan rol Google overnemen in Australië'

SYDNEY (ANP/RTR) - Microsofts zoekmachine Bing kan in het gat springen dat zou ontstaan als Google zijn zoekmachine van de Australische markt haalt. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison gezegd na een gesprek met topvrouw Satya Nadella van Microsoft. Google dreigde vorige maand uit Australië te vertrekken vanwege nieuwe wetgeving die hen verplicht te betalen voor het gebruik van nieuws.

Techgiganten van Facebook tot Google strijden tegen Australische wetgevers inzake de nieuwe wetgeving. Die is bedoeld om de lokale media-industrie te ondersteunen. Facebook heeft gedreigd Australiërs te beletten nieuws op zijn platform te delen als de wet wordt doorgevoerd.

Afgaande op de woorden van premier Morrison lijkt Microsoft zich constructiever op te stellen. Het bedrijf wil zelf niets zeggen over de gesprekken met de Australische overheid, maar volgens een woordvoerster "erkent Microsoft de uitdagingen waarmee de mediasector gedurende vele jaren is geconfronteerd door veranderende bedrijfsmodellen en consumentenvoorkeuren". Google heeft 94 procent van de zoekmarkt in Australië in handen, Bing is een kleine nummer twee.

Google liet eerder in een reactie weten niet tegen het betalen van media te zijn, omdat het bedrijf dat in andere landen ook doet. Wel wil de zoekreus de directe koppeling tussen het tonen van een link naar nieuws en het betalen daarvoor uit de wet hebben. Dat punt is volgens Google "onwerkbaar" en ondermijnt hoe het open internet werkt. Ook iedere wijziging in de zoekalgoritmes doorgeven aan uitgevers kan volgens Google niet, omdat dat er jaarlijks duizenden zouden zijn. Het bedrijf wil louter de relevante wijzigingen delen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet
Alphabet
Microsoft

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Mr sponge 1 februari 2021 12:26
  Het betalen voor het weergeven van een link naar een artikel vind ik ook wel vreemd. Betalen voor een klik op een link lijkt mij eerlijker.
  De media kan zelf hun content ook afschermen en gebruikers laten betalen voor het artikel.
  Gevolg is alleen dat er dan bijna niemand meer leest volgens mij...
  Heel raar idee eigenlijk. Dat ze Google willen laten betalen voor het tonen van een link. Ze betalen vaak veel geld om goed gevonden te worden door Google.... Als dat dan werkt willen ze hun geld terug?

  "Google liet eerder in een reactie weten niet tegen het betalen van media te zijn, omdat het bedrijf dat in andere landen ook doet. Wel wil de zoekreus de directe koppeling tussen het tonen van een link naar nieuws en het betalen daarvoor uit de wet hebben. Dat punt is volgens Google "onwerkbaar" en ondermijnt hoe het open internet werkt. Ook iedere wijziging in de zoekalgoritmes doorgeven aan uitgevers kan volgens Google niet, omdat dat er jaarlijks duizenden zouden zijn. Het bedrijf wil louter de relevante wijzigingen delen."
 2. forum rang 4 geobeo 1 februari 2021 13:51
  quote:

  Ikkenietweten schreef op 1 februari 2021 10:32:


  Kijk Europa, zo doe je dat.


  Zoekmachines laten betalen voor roddelbladen?

  En dan de zoekmachines kwijtraken en de roddelbladen houden?


  Niet echt slim...

  En wat gaat de Australische overheid nu doen dan? Google blokkeren? Hoe zien ze dat voor zich? lol
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Alphabet 23 sep
  2.824,320
  +0,66% +18,650
 2. Alphabet 23 sep
  2.836,530
  +0,63% +17,760
 3. 301,700
  +1,62% +4,800

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links