Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amazon opent bezorgcentrum bij Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Amazon opent in Nederland een bezorgcentrum bij luchthaven Schiphol. Daarmee speelt de webwinkel in op de toenemende vraag van klanten in Nederland die spullen bestellen bij het Amerikaanse concern. Ook kan Amazon zo de capaciteit voor het verwerken van pakketten in Nederland verhogen.

Het zogeheten 'delivery station' wordt 8500 vierkante meter groot en biedt werk aan tweehonderd mensen, aldus Amazon. Het centrum is geen distributiecentrum of opslag waar ook producten liggen, maar alleen een plek waar pakketten gesorteerd worden. Het gebouw staat er al en moet aankomende zomer gereed zijn.

Pakketten worden straks bezorgd door pakketbezorgers van PostNL, DHL Nederland en Red Je Pakketje, waarmee Amazon samenwerkt. Ook biedt Amazon straks werk aan 450 pakketbezorgers die via onafhankelijke koeriersbedrijven werken, zegt een woordvoerster.

Duizenden pakketten per dag

Het bezorgcentrum richt zich op de regio Amsterdam omdat daar vooral de vraag aantrekt. In een omtrek van 40 tot 50 kilometer kunnen klanten straks bediend worden. Amazon denkt duizenden pakketten per dag te zullen verwerken in het bezorgcentrum.

Over de kosten van het bezorgcentrum doet het bedrijf geen uitspraken. Ook is nog niet bekend of er meer bezorgcentra bijkomen in Nederland. Momenteel werkt Amazon voor Nederlandse klanten nog vanuit grote logistieke knooppunten in Duitsland en Frankrijk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com
AMAZON.COM INC. DL-,01

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Amazon.com 3.309,040 22 apr
    -52,980
    -1,58%
  2. AMAZON.COM INC. 2.769,500 22 apr
    -14,000
    -0,50%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare