Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plus voor aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag licht hoger gesloten, terwijl elders in Europa een wisselend beeld was te zien. Beleggers bleven de ontwikkelingen rond het coronavirus volgen en keken uit naar de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen in de Amerikaanse staat Georgia.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,4 procent hoger op 633,62 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 944,01 punten. Parijs en Frankfurt zakten tot 0,6 procent, maar Londen steeg 0,6 procent. Heel Engeland zit weer in lockdown om het hoge aantal gevallen door de zeer besmettelijke nieuwe virusvariant omlaag te krijgen. De Britse regering trekt nog eens miljarden uit om bedrijven door de crisis te loodsen.

In Georgia wordt dinsdag de strijd om de Senaat uitgevochten. Als de Democraten de twee Senaatszetels van Georgia niet weten te veroveren, behouden de Republikeinen de meerderheid in de Senaat en zal aankomend president Joe Biden van hen afhankelijk zijn voor het goedkeuren van wetgeving en benoemingen.

Olieprijzen

De olieprijzen gingen flink omhoog na berichten dat oliekartel OPEC en Rusland een deal hebben gesloten om de productie volgende maand niet flink te gaan verhogen. Een vat Amerikaanse olie kostte 4,7 procent meer op 49,55 dollar. Brentolie klom 4,3 procent in prijs tot 52,85 dollar per vat. In de AEX was Shell koploper met een plus van ruim 7 procent. In Parijs steeg het Franse olie- en gasconcern Total 2,6 procent en het Britse BP ging bijna 7 procent vooruit in Londen.

In de MidKap stonden bodemonderzoeker Fugro en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore bij de sterkste stijgers met plussen tot 4,9 procent. Boskalis klom 3,5 procent. De baggeraar werkt mee aan een grote klus aan de Antwerpse ringweg. Met het contract is meer dan 500 miljoen euro gemoeid, waarvan Boskalis een vijfde krijgt. Ook neemt Boskalis activiteiten over van het Britse Rever Offshore, waarmee de positie op de markt voor constructie- en onderhoudswerk op zee wordt versterkt.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM verloor 0,9 procent bij de middelgrote fondsen op het Damrak. De Franse luchtvaartmaatschappij Air France zal volgens de krant La Tribune ook dit jaar dieprode cijfers schrijven als gevolg van de coronacrisis.

De euro was 1,2293 dollar waard, tegen 1,2255 dollar een dag eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 09 mei Nieuw record voor AEX op Hemelvaartsdag 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links