Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Brouwers willen dat horeca extra hulp krijgt van overheid

Brouwers willen dat horeca extra hulp krijgt van overheid

AMSTERDAM (AFN) - De bierverkoop in de horeca en bij evenementen is sinds de corona-uitbraak al met bijna 65 procent gedaald. Daarmee is de horeca in Nederland keihard geraakt de afgelopen maanden, stelt de Vereniging Nederlandse Brouwers. De organisatie maakt zich zorgen en vindt het van groot belang dat er vanuit de overheid extra hulp komt om de horeca "niet kapot te laten gaan".

"Dit is ongekend en eigenlijk niet te dragen voor horecaondernemers", stelt directeur Lucie Wigboldus van de koepel achter onder meer Heineken, Duvel Moortgat, Grolsch en de Texelse Bierbrouwerij. "Het is heel dubbel. De gezondheid staat voorop en we hadden met zijn allen gehoopt dat het de afgelopen maanden bij zou trekken op een veilige manier. Hier is hard aan gewerkt. Maar nu blijkt dat het met de coronacijfers toch weer misgaat."

Wigboldus maakt zich zorgen over hoe het verder moet met de horeca. "De horeca is zo’n belangrijk onderdeel van onze samenleving en in onze levens. En zij worden nu onevenredig hard geraakt."

De brouwers kwamen afgelopen maanden al vaker met verontrustende cijfers naar buiten over de bierverkoop. Ook afgelopen zomer toen de coronamaatregelen verruimd werden en de zon scheen lag de bierconsumptie volgens de branchevereniging nog flink lager dan normaal. Zo is er in september ruim 29 procent minder bier verkocht in de horeca en bij evenementen vergeleken met vorig jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 13 oktober 2020 16:48
  Heineken is een favoriet aandeel van mij, en ja, wereldwijd nemen de klappen toe. Ook verdampt per dag een groter deel van hun klantenbestand, omdat met name café's voorgoed de deur dicht doen en de crisis nu mondjesmaat op gang komt.

  Immers, een groot deel van de authentieke café's gaan deze gezondheids-, economische- en duurzaamheidscrisis niet overleven, en evenementen zien we in de komende jaren ook niet terug.

  Desalniettemin zou de overheid m.i. niet voor de consolidatie van de klantenkring van brouwers moeten opdraaien.

  Via de retail is voldoende volume te behalen, maar de brutomarge is relatief laag. Dat is een nadeel van hun businessmodel dat de grote brouwers zelf in elkaar hebben gestoken (al dan niet onder druk van de retail).

  Kleine brouwerijen daarentegen kunnen hun afzet middels speciaalbieren via de thuisconsumptie oppakken en hun merkwaarde zo vergroten. Vergt enkel een andere mindset en lokale ambassadeuren die voor de afzet zorgen.
 2. [verwijderd] 13 oktober 2020 17:16
  Ja die afpers tarieven van de brouwers.

  Staan een hoop cafe panden leeg omdat niemand het meer kan betalen met die tarieven.

  Waar haal je het vandaan om zoveel te gaan lopen vragen voor zo iets simpels als bier omdat het uit een tap komt terwijl je het bij elke supermarkt veel goedkoper kan krijgen terwijl het dan juist in allemaal kleine flesjes zit en niet in flinke fusten waarvan je toch zou denken dat dat toch goedkoper moet kunnen juist.

  Hier is ook de tennisclub eindelijk van dat wurg contract af.
  Tap afgesloten en gewoon flessen.
  Overleefd de club het nog even net wat langer want de jeugd..... die zit liever op tiktok dan sporten.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

90,420 17 sep
+0,820 +0,92%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links