Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koerssprong voor Lucas Bols op Damrak, KPN voert AEX aan

Koerssprong voor Lucas Bols op Damrak, KPN voert AEX aan

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden maandagmiddag eensgezind op winst. Het nieuws dat de met het coronavirus besmette Amerikaanse president Donald Trump maandag mogelijk al het ziekenhuis mag verlaten, zorgde voor opluchting op de beursvloeren. In de AEX-index in Amsterdam viel met name de koerswinst van telecomconcern KPN op. Verder ging de aandacht uit naar drankenmaker Lucas Bols.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,8 procent hoger op 557,35 punten. De MidKap klom 1,1 procent tot 828,02 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,9 procent.

KPN voerde met een winst van 4,4 procent de AEX-index aan. Volgens Marieke Snoep, die sinds twee jaar leiding geeft aan de zakelijke divisie van KPN, is bij het onderdeel sprake van een omslag. De zakelijke tak van KPN is al langere tijd slecht aan het draaien, met dalende omzetten.

Vopak won 0,7 procent. Het tankopslagbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Indonesische petrochemische bedrijf Chandra Asri Petrochemical. De twee willen de bestaande infrastructuur in de stad Cilegon uitbreiden, met onder meer de bouw van een tweede petrochemisch complex.

ING klom 2,3 procent. Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietrating van ING bevestigd. Volgens Moody's heeft de bank zowel op de korte als langere termijn genoeg geld in kas om aan zijn verplichtingen te voldoen. Speciaalchemieconcern DSM sloot de rij met een verlies van 0,9 procent.

Bij de kleinere fondsen viel de plus van dik 12 procent van Lucas Bols op. De financiële holding Enix heeft zijn belang in het concern fors uitgebreid. Volgens kenners is Lucas Bols een potentiële overnamekandidaat.

Fitnessketen Basic-Fit ging aan kop bij de middelgrote bedrijven met een plus van 4,5 procent. Financieel dienstverlener Intertrust sloot de rij met een verlies van xx procent. Beursuitbater Euronext noteerde 0,7 procent lager. De beursexploitant zou flitshandelaren laten profiteren van een informatievoorsprong op andere beleggers.

In Londen kelderde Cineworld meer dan 40 procent. De op een na grootste bioscoopketen ter wereld sluit tijdelijk al zijn bioscopen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vanwege de terugval in het aantal bezoekers en het uitstel van premières van grote films door de coronapandemie.

De euro was 1,1781 dollar waard, tegenover 1,1711 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 4,8 procent tot 38,82 dollar. Brentolie kostte 4,3 procent meer op 40,94 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
KPN
Lucas Bols

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 06 mei
    891,13
    +0,42% +3,69
  2. 3,363
    +0,21% +0,007
  3. Lucas Bols 06 mei
    15,900
    +2,58% +0,400

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links