Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Herstel van de Europese industrie hapert

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het herstel van de Europese industrie hapert, terwijl het aantal virusbesmettingen weer aan het oplopen is en overheden voorzichtig weer een strikter coronabeleid hanteren. De bedrijvigheid in de Franse industrie is in augustus onverwacht gedaald, volgt uit voorlopige cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit. In Duitsland en de eurozone liep de bedrijvigheid wel verder op, maar minder snel dan economen hadden voorzien.

De inkoopmanagersindex voor de Franse industrie kwam uit op een stand van 49, van 52,4 een maand eerder. Een stand boven de 50 is een teken van toenemende bedrijvigheid, daaronder is er sprake van krimp. Economen hadden eigenlijk op een niveau van 53 gerekend.

Frankrijk worstelt, net als diverse andere eurolanden, met een heropleving van de pandemie. Inmiddels heeft de overheid de coronamaatregelen ook weer wat aangescherpt om de verspreiding van het virus te beteugelen, al lijken de autoriteiten nog niet van plan om hierbij even ver te gaan als bij de eerste coronagolf. Eerder zorgde het afbouwen van de lockdown nog voor een toename van de industriële activiteit.

Verenigd Koninkrijk

Voor de Duitse industrie bedroeg de graadmeter voor augustus 53, van 51 in juli. In de eurozone als geheel noteerde Markit scores van 51,7 en 51,8 in deze maanden. Ook in de dienstensector ontwikkelde de bedrijvigheid zich minder positief dan verwacht. Met standen van bijna 52, een kleine 51 en ruim 50 lieten de Franse, Duitse en Europese dienstensector slechts beperkte groei zien.

Alleen in het Verenigd Koninkrijk, dat eerder veel harder door de coronacrisis werd getroffen, trok de bedrijvigheid in de industrie en dienstensector deze maand sterker aan dan economen alom hadden voorzien. Voor de Britse industrie gaat Markit uit van een score van ruim 55. De stand voor de dienstensector komt zelfs uit op iets meer dan 60.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 21 augustus 2020 11:48
    quote:

    Jopieklaploper schreef op 21 augustus 2020 11:31:

    We werken langzaam weer toe naar een totale lockdown in alle europese landen. Deze lockdown zal veel langer duren dan de vorige en zal veel stricter zijn. Dit zal in de toekomst ook bij griep epidemieën gedaan worden.

    Ja, en ook bij lichte verkoudheden.
  2. [verwijderd] 21 augustus 2020 12:02
    Logisch dat het hapert als je niks aan de economie doet.

    Stikstof kwestie - mag niet bouwen -
    Geen geld - voor meer zorgpersoneel -
    Geen export - voor ASML machines naar China
    Geen hoge import tarieven - voor goedkope producten

    Kabinet is traag en kan de economie niet vlot trekken.
    Hebben geen idee wat ze moeten doen.

  3. forum rang 9 josti5 21 augustus 2020 12:21
    'Alleen in het Verenigd Koninkrijk, dat eerder veel harder door de coronacrisis werd getroffen, trok de bedrijvigheid in de industrie en dienstensector deze maand sterker aan dan economen alom hadden voorzien. Voor de Britse industrie gaat Markit uit van een score van ruim 55. De stand voor de dienstensector komt zelfs uit op iets meer dan 60.'

    Die verduivelde Engelsen toch weer...
  4. FransK69 21 augustus 2020 13:08
    Je ziet wel steeds meer de ontkoppeling cq verzwakking ontstaan van de AEX tegenover VS SP500. Waar het paar maanden geleden de AEX rustig mee kon peddelen in het peleton, kan de AEX het hoge tempo en euforie op Wall Street duidelijk niet meer bijbenen. Geldt in iets mindere mate ook voor de DAX. Natuurlijk is de klap bij Galapagos ook van invloed op de gehele index. Net als WireCard bij de Dax. De VS wordt zeg maar de eenzame ontsnapping die al uit zicht begint te raken. Om in Tour termen te blijven...
  5. forum rang 8 het zwaard 21 augustus 2020 13:47
    Josti5:'Alleen in het Verenigd Koninkrijk, dat eerder veel harder door de coronacrisis werd getroffen.
    De UK werd net als de USA inderdaad harder getroffen omdat hun leiders blind waren voor de gevaren van het Covid-19.virus. Beiden hebben dan ook massa's doden op hun geweten.
  6. Mrx77 21 augustus 2020 13:56
    Dure euro was.continue oorzaak dat europese beurzen terrein verliezen...nu daalt euro al hele week en we zitten rons 1,18...kwam van 1,20...en we dalen weer harder dan wallstreet...wat is er gaande...we staan al bijna 15 procent lager vanaf top en wallstreet schommelt met paar tienden procenten continue en blijftdus dicht bij huis en we crashen dagelijks.
  7. forum rang 4 No-nonsense 21 augustus 2020 15:27
    Ondanks dat er veel positieve getest wordt is er in de ziekenhuizen en de IC's weinig aan de hand. Ziekenhuiscapaciteit meer dan ruim voldoende aanwezig. Desondanks strengere maatregelen, die totaal niet gerechtvaardigd zijn gezien het aantal patiënten. De überdomme politici houden de economie in de houdgreep. Beleggers krijgen de bibbers van het politieke gezwalk.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links