Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Starbucks loopt meer dan 3 miljard aan omzet mis door corona

SEATTLE (AFN/RTR) - Starbucks is in het afgelopen kwartaal door de coronacrisis ongeveer 3,1 miljard dollar aan omzet misgelopen. Dat schat de koffieketen op basis van een vergelijking van de financiële verwachtingen vóór de virusuitbraak en het geld dat daadwerkelijk is binnengekomen uit verkochte koffies, andere drankjes en snacks.

Zoals verwacht is Starbucks in de voorbije periode in de rode cijfers gedoken. Omdat tal van winkels tijdelijk moesten sluiten, korter open waren of simpelweg minder bezoekers over de vloer kregen, lag de kwartaalomzet zo'n 38 procent lager op 4,2 miljard dollar. Onder de streep kwam het bedrijf ruim 678 miljoen dollar tekort, waar een jaar eerder nog een winst van bijna 1,4 miljard dollar in de boeken ging.

De cijfers zijn iets minder negatief dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Starbucks lijkt de schade door bijvoorbeeld bezorg- en drive-thru-opties nog enigszins binnen de perken te hebben gehouden.

Volgens topman Kevin Johnson is er inmiddels ook weer herstel zichtbaar. De overgrote meerderheid van de Starbucks-filialen in de wereld is weer heropend. Dat neemt niet weg dat de verkopen nog langere tijd onder druk zullen staan als gevolg van de de coronapandemie, denkt het bedrijf. Ook voor het lopende kwartaal wordt rekening gehouden met een lagere vergelijkbare omzet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Starbucks Corp
Starbucks Corporation

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. 114,670
    +0,03% +0,030
  2. 96,540
    +0,46% +0,440

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links