Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KLM verruimt vrijwillige vertrekregeling vanwege coronacrisis

KLM verruimt vrijwillige vertrekregeling vanwege coronacrisis

AMSTELVEEN (AFN) - KLM verruimt de mogelijkheid voor medewerkers om de luchtvaartmaatschappij vrijwillig en met een financiële vergoeding te verlaten. Door de vrijwillige vertrekregeling bij het bedrijf vanaf 1 juni voor alle medewerkers open te stellen hoopt KLM gedwongen ontslagen in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen of beperken.

KLM neemt naar eigen zeggen liever afscheid van medewerkers die daar zelf voor kiezen dan van collega’s die daar niet vrijwillig voor kiezen. De regeling, die vooruitloopt op noodzakelijke volgende stappen, kan zo ruimte creëren voor KLM-medewerkers die aanblijven.

De coronacrisis heeft een enorme impact op KLM, benadrukt de maatschappij in een verklaring. "De weg van herstel zal naar verwachting lang zijn en we verwachten langdurig minder werk dan voorheen. Vele maatregelen zijn al genomen om KLM door deze ongekend moeilijke periode te loodsen maar het is duidelijk dat er hiervoor nog meer moet gebeuren."

Garantstellingen

De maatschappij kan vanuit Den Haag rekenen op 2 miljard tot 4 miljard euro aan steun, in de vorm van garantstellingen en leningen. Maar KLM zal ook met financiële steun van de overheid flink moeten reorganiseren om het hoofd boven water te houden, stelde minister Wopke Hoekstra (Financiën) eerder deze maand al. "Dat kan niet anders als je 90 procent van je omzet kwijt bent."

Als het aan de bewindsman ligt zullen onder meer de topsalarissen omlaag moeten, van zowel management als goed betaalde piloten. Hoekstra wilde niet meegaan in een oproep vanuit de linkse oppositie om juist mensen met een flexcontract extra te beschermen. Hij benadrukte dat het in de huidige crisis niet mogelijk zal zijn alle banen te redden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Elroy1234 19 mei 2020 19:07
  Hoe financiert de overheid dit ? De NOW regeling is van de overheid. Deze werknemers die hiervoor kiezen worden betaald middels de lening die er waarschijnlijk komt. De 2-4 miljard waarover gesproken wordt betreft een lening. De overheid zal garant staan voor een groot deel. Een klein deel blijft risico voor banken. Er zal een flinke rente gevraagd worden. Ik ben zelf werknemer.
 2. geobeo 19 mei 2020 20:35
  quote:

  Studentenrekening schreef op 19 mei 2020 18:50:

  Het is toch vreemd dat de overheid dit financiert, terwijl het MKB werknemers gewoon moet ontslaan zonder mooie premies.
  Je krijgt waar je op stemt. Na wife-beater Eurlings is het binnenkort de beurt aan een of andere VVD'er. Misschien wel Rutte.

  Is dus helemaal niet vreemd dat de overheid dit financier. Volledig voorspelbaar.
 3. Weert=No.1 19 mei 2020 23:15
  Ja,die komen weer goed weg, evenals de bankklerken die destijds 2 maal hun jaarsalaris meekregen ( bv. bij ABNAMROT ), waar het best gekwalificeerd personeel wegging omdat ze toch zo weer een baan hadden bij een andere werkgever of voor zichzelf begonnen. Dit verhaal geldt ook voor de vrijwillige uitloop bij de belastingdienst. Kwalitatief goed personeel kreeg de buit mee, terwijl de pennenlikkende zakkenwassers achterbleven bij Maffia "Belastingdienst".
 4. Weert=No.1 19 mei 2020 23:28
  quote:

  Studentenrekening schreef op 19 mei 2020 18:50:

  Het is toch vreemd dat de overheid dit financiert, terwijl het MKB werknemers gewoon moet ontslaan zonder mooie premies.
  Heeft nog iemand vertrouwen in de "Overheid "?? Ik geloof nog liever in de MAFFIA. Wij moeten nu dus toch op decreet van A. Merkel en die Macron, (die de EU beschouwt als een uitbreiding van het Franse territorium) meebetalen ( een kleine 38 Miljard Euro) om de overheidstekorten onder het mom van "Corona" aan die spaghettivreters te schenken en er nooit meer iets van terugzien omdat hun financieringstekort naar 140 % BBP aanloopt.Volgens Jesse Klaver gaan die Italianen daarvoor als dank Nederlandse snijbloemen kopen ???? neen, geen snijbloemen, want we zien van deze "Lening "geen enkele Lire terug.
 5. [verwijderd] 20 mei 2020 12:01
  quote:

  Mcdj schreef op 20 mei 2020 10:09:

  De oprotbonus komt bij 15 dienstjaren neer op 7,5 maandsalaris. Dat komt voor een piloot neer op 45k netto.....daar gaat niemand die relatief kort in dienst is zijn baan voor opzeggen. Deze premie is alleen interessant voor mensen die nog 1 a 2 jaar voor hun pensioen zitten.
  Dat is ongeveer de helft van het personeel lijkt het wel eens :)
  (Sorry, das een beetje vals)
 6. forum rang 5 default 25 mei 2020 19:30
  Quote: Als het aan de bewindsman ligt zullen onder meer de topsalarissen omlaag moeten, van zowel management als goed betaalde piloten. Hoekstra wilde niet meegaan in een oproep vanuit de linkse oppositie om juist mensen met een flexcontract extra te beschermen. Hij benadrukte dat het in de huidige crisis niet mogelijk zal zijn alle banen te redden.

  Kunnen we straks een overzicht krijgen hoeveel

  a) leden van het management
  b) piloten
  c) voetvolk

  de zak heeft gekregen?
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

11,700 17:37
-0,130 -1,10%
Premium

Waarom Air France-KLM een klassieke value trap is

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links