Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street buigt verlies om in winst

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst de handel uitgegaan. Eerder op de dag stonden de belangrijkste graadmeters nog op verlies, door somber stemmende macro-economische gegevens en de vrees voor Chinees-Amerikaanse handelsspanningen. Stijgende olieprijzen boden het sentiment enige steun.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 23.685,42 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2863,70 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,8 procent tot 9014,56 punten.

Bij oliekartel OPEC leeft "voorzichtig optimisme" over herstel van de oliesector, liet secretaris-generaal Mohammad Barkindo weten. Een vat Amerikaanse olie werd 7,4 procent meer waard op 29,65 dollar. Brentolie werd 5,2 procent duurder op 32,76 dollar.

Handelstwisten

De vrees voor handelstwisten tussen de Verenigde Staten en China leefde op na een nieuwe ingreep van het Amerikaanse ministerie van Handel tegen Huawei. De VS willen het buitenlandse chipmakers moeilijker maken halfgeleiders te leveren aan de Chinese technologiegigant, die al langer de inzet is van politieke conflicten tussen Washington en Peking. China liet weten die stap te vergelden.

Cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de industrie waren evenmin reden tot optimisme. Winkeliers zagen hun verkopen in april in het snelste tempo dalen sinds de cijfers worden bijgehouden. De productie door Amerikaanse fabrieken kromp eveneens in recordtempo.

JC Penney

Winkelketen JC Penney werd ruim 21 procent meer waard na de melding dat het bedrijf 17 miljoen dollar aan rentebetalingen had overgemaakt. Er leven al enige tijd zorgen over het voortbestaan van de winkelketen, die zucht onder een zware schuldenlast.

Abbott Laboratories verloor 2,1 procent. De Amerikaanse medische waakhond FDA waarschuwde dat een sneltest voor het nieuwe coronavirus van de medisch toeleverancier onbetrouwbare resultaten kan opleveren.

Sorrento Therapeutics

Een ander medisch bedrijf, Sorrento Therapeutics, schoot juist 158 procent omhoog. Een door de biofarmaceut ontwikkelde cocktail van antistoffen zou het nieuwe coronavirus volledig blokkeren, meldde de onderneming op basis van voorlopig laboratoriumonderzoek.

De euro was 1,0815 dollar waard, tegenover 1,0816 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 15 mei 2020 23:45
    quote:

    tolick schreef op 15 mei 2020 23:36:

    Maandag goed rood open en einde van de week rond 420-460
    Die standen die je noemt zie'k ook nog wel verschijnen maar niet op de heel korte termijn, vanavond wat economen op tv, als je dat zo hoort, maak dan je borst maar nat voor de komende tijd.
  2. [verwijderd] 17 mei 2020 17:51
    iedereen zit uiteindelijk long, kijk alleen maar naar je pensioen. Of de waarde van je eigen woning. Alleen korte termijn willen we nog wel eens speculeren op dalen of stijgen. Shorters gooien dus alle doemdenkerij er in en de bulls zien alles door roze brillen. Uiteindelijk eten we morgen weer een salade, rijden we naar supermarkt of werk, verbruiken we energy. De wereld draait verder, alleen in een wat rustiger tempo. Misschien was dat wel nodig, ipv als haringen in een ton in Transavia vd ene stad naar de andere te vliegen. Mooi toch, straks wat meer ruimte!
  3. Frankla 17 mei 2020 22:47
    Volgens mij draait het allemaal om vertrouwen in het systeem. Geld is bij de ECB gewoon een cijfer wat je onbeperkt kunt beïnvloeden zolang iedereen er maar vertrouwen in blijft houden. We blijven stijgen omdat we flink geld creëren en het vertrouwen hoog blijft. Zodra het vertrouwen verdwijnt komt er een enorme klap! Wanneer dat gebeurd is moeilijk te voorspellen.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links