Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Horeca-ondernemer gebaat bij belastingvrije periode'

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Geen Gezeik, iedereen rijk 23 april 2020 07:42
  Ik denk dat vooral de doorlopende hoge huren en geringe financiele buffers het belangrijkste probleem zijn voor horeca-ondernemers maar ook voor winkeliers. Ik weet van mijn buurman die een bemiddelingswebsite voor werk in de horeca heeft dat veel horecapersoneel niet meer in dienst van de horeca-ondernemers is maar los wordt ingehuurd. Het echte probleem zijn volgens mij forse doorlopende huren en geringe financiele buffers.

  Een oplossing zou in mijn ogen kunnen zijn dat de staat ondernemers een bepaald percentage van de huur, bijvoorbeeld 65% leent. Van de verhuurders zal een huurverlaging van een bepaald percentage, zeg 35% kunnen worden verlangd. Binnen enkele jaren na heropening van de zaken zou zo'n lening moeten worden terugbetaald. Ter garantiestelling en als preventie van misbruik zou moeten gelden dat de vordering van de staat overgaat op de verhuurder indien de huurder niet binnen een bepaalde tijd terugbetaald. Indien de verhuurder ook niet binnen een bepaalde tijd daarna terugbetaald, kan de staat het pand vorderen als onderpand. Een simpeler variant van deze constructie is dat de verhuurder zijn vordering van huur op de huurder gedurende deze lockdown opschort en de staat een lening terhoogte van een bepaald percentage van de huur verstrekt met het pand als onderpand.
 2. forum rang 7 Branco P 23 april 2020 08:27
  ik denk dat het probleem met name is dat de horeca gesloten is, dat is vrij killing voor het bedrijfsresultaat. De meeste verhuurders zullen wel meedenken met de huurders maar voor sommige verhuurders is de huur tevens hun pensioenvoorziening, dus die zullen het iets minder leuk vinden om de huur volledig op te schorten. Dus daar zul je 50% betalen-50%opschorten moeten afspreken of zoiets. Komt wel goed.
 3. forum rang 5 Bowski 23 april 2020 11:15
  quote:

  elvis soprano schreef op 22 april 2020 13:06:


  Ik heb 1 horecapandje, huur per maand 2.500 per maand als ik al mijn lasten hier vanaf trek, hou ik 270 over, nu moet ik volgens jou een paar maanden huur kwijt schelden, dat betekend dat ik 1.5 jaar geen huur winst ontvang.En dan hoor ik mensen roeptoeteren ja als je huurder omvalt vang je ook niks?Ik denk dat veel pand eigenaren hun pand een andere bestemming gaan geven, bijvoorbeeld wonen.

  Ik heb zelf de indruk dat de meeste ondernemers vooral voor de stenen aan het werk zijn.
  Hier in de winkelstraat zie ik heel wat panden met een rekje jurken en t-shirts en een plankje met broeken. En 1 of 2 medewerkers die zich vervelen.
  Dat worden dus hele dure t-shirts.

  Er zijn 1 ijsverkoper en 1 slager waar de mensen in de rij staan.

  Andere shops zetten tafeltjes neer waar je een kopje koffie met gebakje kan nuttigen. Ik vind de aanblik zielig als daar iemand gebruik van maakt.

  Kortom: de prijs van stenen is veel te hoog tov de productprijs. Is misschien wel 50%. Voor mijn gevoel zou het maar 10% ofzo mogen zijn.
 4. Kopzorgen over erfpacht 23 april 2020 12:30
  Verdergaande Corona-maatregelen dan de bestaande zijn m.i. overbodig. Wel moet er meer en beter maatwerk door de Overheid worden geleverd. En voorzichtige opening van de bedrijven moet mogelijk zijn.
  De horeca heeft overigens na 2008 gouden tijden beleefd. Wat hebben zij gedaan met hun winsten en vermogen welke in die jaren zijn opgebouwd? Vooral veel slechte en matige ondernemers roepen nu het hardst om meer steun.
 5. forum rang 5 @iPlof 23 april 2020 14:20
  De belastingdruk voor de burger is continue toegenomen onder Rutte.
  De belastingdruk voor de ondernemer (VPB) is continue afgenomen en de VPB over 2020 en 2021 is weer verlaagd tot 15%. dat is nog afgezien van alle belastingparadijs agreements.

  Het is van de gekke dat de burger steeds meer betaalt en nu ook het bedrijfsleven maar moet redden. Laat Rutte die VPB verlaging zsm ongedaan maken en maar een inter sector/bedrijven fonds oprichten. Dan helpt men elkaar maar een keer. Het geld van de burger is OP.
 6. forum rang 4 taurus86 23 april 2020 17:31
  Als ik de diverse 'eetstraatjes' in ogenschouw neem- ik haat ze - dan is naar mijn mening een tijdelijk duo-restaurant een prima oplossing. Pand A gaat open op 1,50 mtr met gebruikmaking van de ruimte van hemzelf en van zijn buurman B, die die dag dicht blijft. De andere dag gebruikt B deze ruimte en blijft A dicht. 50/50, win/win oplossing.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

90,780 17:35
+0,540 +0,60%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links