Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Just Eat Takeaway alweer terug in AEX-index

Just Eat Takeaway alweer terug in AEX-index

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway keert na drie maanden weer terug in de AEX-index. In december moest het toenmalige Takeaway nog plaatsmaken, maar bij de nieuwste herweging door beursuitbater Euronext behoort Just Eat Takeaway weer tot de hoofdfondsen. Hoe lang dat duurt is overigens onzeker. Als de fusie met het Britse Just Eat een feit is, wil Takeaway zijn Amsterdamse notering opgeven.

Ook chiptoeleverancier ASM International (ASMI) maakt de sprong van de MidKap naar de hoofdgraadmeter. Industrieconcern Aalberts en tankopslagbedrijf Vopak gaan juist omlaag naar de MidKap. Uit de lijst van 25 middelgrote bedrijven degraderen metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) en vastgoedfonds Wereldhave. In hun plaats komen biotechnoloog Pharming en vastgoedfonds NSI.

NIBC keert terug in de index voor kleinere fondsen. De Haagse bank was daar door een rekenfout in december ten onrechte uit verdwenen. NIBC bevindt zich overigens ook in een overnameproces, waarna de bank weer van de beurs zal verdwijnen. Ook speciaalchemiebedrijf Avantium promoveert naar de smallcap-index. Biotechnoloog Kiadis Pharma verdwijnt uit die graadmeter.

Alle wijzigingen gaan op 23 maart in.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Bonost 10 maart 2020 21:57
  quote:

  swen91 schreef op 10 maart 2020 21:11:

  [...]

  Londen.
  En dat is de eerste fout die ze maken. Tot nu toe ging alles glad via Amsterdam (= poort naar Europa). Dat zal anders zijn als ze straks in de chaos van Londen, midden in de Brexit, terecht komen.

  N.B. Is ook volstrekt onnodig, want die maken straks ook geen onderdeel meer uit van de Eurostox.
 2. Inhoudelijk 11 maart 2020 08:24
  Exact. London / UK moet je mijden (net zoals Frankrijk). Ook een fusie met Engelse partij is een groot risico. Er zijn voorbeelden aanwezig waarbij de nederlandse partij is bedrogen. Denk o.a. aan de staalindustrie. V/d week is het oude British Steel 'voor nop' aan de Chinesen over gedaan. Hoop niet dat dit uiteindelijk ook met JustEat ook gaat gebeuren.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links