Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse kerk legt techinvestering langs meetlat

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Church of England is begonnen met een onderzoek of deelnemingen in grote technologiebedrijven verenigbaar zijn met het christelijk geloof. Voor het onderzoek trekt een adviesgroep van de kerken twaalf maanden uit. Het gaat onder meer om investeringen in robotica en kunstmatige intelligentie. Dat laatste zou "het idee van God" kunnen ondermijnen.

Volgens de Britse krant The Telegraph helpen ethiekspecialisten en theologen met het bepalen van de koers. Daarbij wordt getoetst of het investeringsfonds van de Church of England, waar vele miljarden inzitten, belangen zou moeten hebben in bedrijven zoals Amazon, Facebook en Google.

De Church of England heeft via verschillende fondsen bijna 12 miljard pond (14,1 miljard euro) aan investeringen in beheer. De kerk speelde eerder een voortrekkersrol bij de beweging om belangen te verkopen in bedrijven die de ethische en milieuregels niet naleven en niets doen om klimaatverandering aan te pakken.

Google-moeder Alphabet behoorde de afgelopen twee jaar tot de meest waardevolle aandelenbelangen van de Church of England. Amazon stond in 2017 ook op die lijst. Dat bedrijf, maar ook andere techbedrijven, kreeg eerder kritiek van de kerkleiders vanwege vermeende belastingontwijking.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links