Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Goldman praat over bekentenis 1MDB-schandaal'

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Goldman Sachs is in gesprek met de Amerikaanse autoriteiten over een schuldbekentenis in verband met de grootschalige fraude rond het Maleisische staatsfonds 1MDB. Dat meldt persbureau Dow Jones op basis van ingewijden. Goldman Sachs krijgt mogelijk te maken met een boete van net iets minder dan 2 miljard dollar.

Het financiële concern sloot eerder grote deals voor 1MDB, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. De voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen. De Maleisische regering richtte 1MDB in 2009 op als investeringsfonds voor economische ontwikkeling. Justitie in de Verenigde Staten schat dat er miljarden dollars uit het fonds zijn verdoezeld.

Volgens de bronnen is nog niet zeker of Goldman Sachs daadwerkelijk schuld gaat bekennen. Een woordvoerder van de bank wilde desgevraagd nog niet speculeren over mogelijke uitkomsten. Justitie weigerde commentaar te geven. De schuldbekentenis zou waarschijnlijk ook niet op naam komen van Goldman Sachs zelf, maar op naam van diens Aziatische dochterbedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links