Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Productie Duitse industrie licht omhoog

WIESBADEN (AFN/BLOOMBERG) - De productie van de Duitse industrie is in augustus met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau. Daarmee kwam een einde aan twee maanden met dalingen van de productie.

Economen rekenden gemiddeld op een onveranderde productie. In juli nam de industriële productie in Duitsland met een herziene 0,4 procent af.

Op jaarbasis ging de productie in de Duitse industrie in augustus met 4 procent omlaag, na een afname met 4,2 procent in de voorgaande maand.

Verdere zwakte verwacht

Maandag kwam een cijfer over de Duitse fabrieksorders. Die toonden in augustus een daling met 0,6 procent op maandbasis. De Duitse industrie kampt met tegenwind van de wereldwijde handelsspanningen, de economische afzwakking en onzekerheid rond de brexit.

Econoom Peter Vanden Houte van ING zei dat het bloeden in de Duitse industrie even is gestopt. Het is volgens hem nog te vroeg om te spreken van een trendbreuk. Er wordt nog verdere zwakte verwacht. De econoom zegt dat steun voor de Duitse economie vooral zal moeten komen door fiscale stimulering van de overheid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 oktober 2019 09:47
    Volgens mij krimpt de Duitse industrie iets minder hard, dus nog steeds krimp, licht omhoog is een "halfvol" benaming. Duitsland heeft export nodig, maar zolang de Chinezen geen Duitse auto's kopen, door afkoeling van de wereldhandel, door verhogen van belastingen, door hoge staatsschulden, door stimulering, zal de rente wereldwijd moeten dalen, dieper dan 0.... anders loopt het systeem vast. De immigratie van kansloze, levenslange criminele uitkering trekkers verhoogd de belastingdruk alleen maar, Europa plukt daar de wrange vruchten van.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links