Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trafigura krijgt Nyrstar in handen

Trafigura krijgt Nyrstar in handen

BRUSSEL (AFN) - De noodlijdende Belgische zinkproducent Nyrstar komt bijna volledig in handen van grootaandeelhouder Trafigura. De grondstoffenhandelaar komt het bedrijf te hulp met flinke financiële steun en verwerft bijna alle aandelen.

Nyrstar gaat gebukt onder een zware schuldenlast en Trafigura kwam de onderneming eerder ook al te hulp. Bij Nyrstar, de grootste zinksmelter van Europa, werken 4100 mensen. Het bedrijf is beursgenoteerd sinds 2007.

Trafigura wil onder de deal zijn eeuwigdurende obligaties verkopen aan andere crediteuren, ter waarde van ruim 262 miljoen euro. In ruil daarvoor schrijven zij bestaande schulden af. Ook injecteert Trafigura 250 miljoen dollar in de onderneming. Ook andere financieringsvormen, zoals het omzetten en garanderen van bepaalde Nyrstar-obligaties, maken deel uit van de overeenkomst. Die moet overigens nog goedgekeurd worden door de crediteuren.

De herkapitalisatievoorwaarden voorzien in een verkoop van de operationele groep aan Newco, een nieuw opgerichte Britse dochter, waarna aan Trafigura 98 procent van het uitstaand kapitaal van Newco uitgegeven zal worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nyrstar

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Marco1337 15 april 2019 13:07
  quote:

  simidoc schreef op 15 april 2019 10:48:

  [...]

  Zaken doen??
  Gewoon de kleine belegger de nek omgewrongen.
  Die had allang weg moeten wezen. De naïeve onbenul die geen balans kan lezen is hier inderdaad de klos. En terecht, had je, je maar beter moeten inlezen.

  Het vingertje wijzen is hier puur een vorm van onkunde.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nyrstar

0,216 04 okt
+0,003 +1,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links