Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Maersk komt met winstwaarschuwing

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - De Deense containervervoerder A.P. Møller-Maersk heeft zijn winstverwachting voor heel 2018 verlaagd, vanwege druk op de vervoerstarieven en hogere brandstofkosten.

De onderneming rekent nu op een bedrijfsresultaat (ebitda) in een bandbreedte van 3,5 miljard tot 4,2 miljard dollar, terwijl eerder op 4 miljard tot 5 miljard dollar werd gerekend. Volgens Maersk is het nog niet gelukt om de hogere kosten voor stookolie volledig door te berekenen in de tarieven. In de markt werd al langer gespeculeerd dat het bedrijf zijn winstprognose neerwaarts zou moeten bijstellen.

Maersk kwam ook met voorlopige cijfers over het tweede kwartaal. De omzet bedroeg 9,5 miljard dollar en het resultaat kwam uit op 900 miljoen dollar. Het bedrijf zag de brandstofkosten met 28 procent stijgen in vergelijking met een jaar eerder, terwijl de tarieven 1,2 procent lager uitkwamen op jaarbasis. Volgens het bedrijf trekken de vervoerstarieven inmiddels weer aan na de duidelijke daling in het afgelopen kwartaal en groeien de volumes. Op 17 augustus komt het bedrijf met definitieve cijfers.

De koers van Maersk op de aandelenbeurs in Kopenhagen ging na de winstwaarschuwing fors omlaag, maar al gauw trok het aandeel weer aan en werd een flinke koerswinst op de borden gezet. Volgens analisten was de winstwaarschuwing niet zo erg als verwacht en was die al grotendeels ingeprijsd in de beurskoers.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
A.P. Møller - Mærsk B

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links