Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige winsten op Europese beurzen

Stevige winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen boekten vrijdag stevige winsten. Beleggers schoven op de laatste handelsdag van het tweede kwartaal de zorgen over het slepende handelsconflict aan de kant. Op het Damrak ging Galapagos in de uitverkoop na heroverweging van de samenwerking met een belangrijke partner.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,2 procent hoger op 553,80 punten. De hoofdindex kwam in juni amper van zijn plaats, maar stevent voor het tweede kwartaal af op een winst van rond 4,5 procent. De MidKap klom 1,1 procent tot 778,22 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1,2 procent vooruit.

Galapagos raakte 9 procent kwijt bij de hoofdfondsen. Het biotechnologiebedrijf liet weten de toekomst van de samenwerking op het gebied van taaislijmziekte met branchegenoot AbbVie te heroverwegen. Volgens het bedrijf heeft AbbVie besloten niet verder te gaan met een geplande tweede drievoudige combinatietherapie.

ASML

Grootste stijger in de AEX was chipmachinemaker ASML met een winst van 2,7 procent. Speciaalchemiebedrijf DSM won 2,2 procent. Investeerder Bain Capital wil volgens persbureau Bloomberg DSM Sinochem Pharmaceuticals (DSP) inlijven. DSP is een samenwerking van DSM en het Chinese Sinochem.

In de MidKap voerde chiptoeleverancier Besi de stijgers aan met een plus van 3,5 procent. Beursintermediair Flow Traders was de enige daler met een min van 0,3 procent. TomTom won 0,4 procent. Het navigatiebedrijf gaat kaartdiensten leveren aan hotelvergelijkingssite Trivago.

Deutsche Bank

In Frankfurt klom Deutsche Bank 2,1 procent. Beleggers waren niet onder de indruk dat de Amerikaanse tak van de bank niet is geslaagd voor de tweede fase van de stresstest van de Federal Reserve in de VS. De Duitse container rederij Hapag-Lloyd kelderde 20 procent na een winstalarm.

Novartis won ruim 3 procent in Zürich. De Zwitserse farmaceut wil oogzorgdivisie Alcon definitief afsplitsen en kondigde een aandeleninkoopprogramma van 5 miljard dollar aan. In Milaan steeg Fiat Chrysler 3 procent na mediaberichten dat het Zuid-Koreaanse Hyundai aast op een overname van de Italiaanse autobouwer.

De euro was 1,1642 dollar waard, tegen 1,1576 dollar op donderdag. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent in prijs tot 73,40 dollar. Brentolie steeg 0,9 procent tot 78,53 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juni 2018 14:36
    quote:

    AzijnseikerT schreef op 29 juni 2018 13:24:

    Lees: de wegkijkende roze brillen staken hun kop in het zand en kochten alles wat los en vast zat van het gratis geld van uw spaargeld, pensioen en belastinggeld.
    Heb geprobeerd om er een stokje voor te steken en niet weg te kijken, maar helaas VVD, Groenlinks, D66 en CU zijn het toch geworden en zo wordt met roze brilletje van linkse elite ons pensioengeld weer opgemaakt.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links