Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX licht hoger op Koningsdag

AEX licht hoger op Koningsdag

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is vrijdag licht hoger gesloten. Elders in Europa noteerden de beurzen ruimere plussen. Waar Europese beleggers nog veel bedrijvencijfers te verwerken hadden, bleef het in Nederland vanwege Koningsdag rustig met bedrijfsnieuws. Beddenverkoper Beter Bed kwam onverwachts met een kwartaalbericht dat ook nog eens teleurstellend was. Het aandeel kreeg een flinke tik.

De Amsterdamse AEX-index sloot 0,1 procent hoger op 554,94 punten. De MidKap bleef vlak op 776,42 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,6 procent, Londen won 1,1 procent.

Beter Bed kreeg een verlies van 7 procent aan de broek. De beddenverkoper heeft de problemen op de Duitse markt nog niet onder controle. Dat drukte de omzet in het eerste kwartaal. Bij de hoofdfondsen was Unilever koploper met een plus van 1,5 procent. Altice leverde 5,7 procent in en sloot de rij.

Advieswijziging

Galapagos openbaarde positieve onderzoeksresultaten en won 1 procent. Philips Lighting kon de winst na een advieswijziging door analisten van Citi niet vasthouden en verloor 1,4 procent. Donderdag had het verlichtingsbedrijf al te maken met een koersval van 13 procent.

In Stockholm kelderde Electrolux 12 procent na een onverwachte winstdaling in het eerste kwartaal. De Zweedse producent van huishoudelijke apparatuur waarschuwde ook voor hogere materiaalkosten in de komende maanden.

Vliegtuigbouwer

De Spaanse bank BBVA klom 2,2 procent in Madrid na het behalen van de hoogste kwartaalwinst in jaren. Royal Bank of Scotland (RBS), dat ook met cijfers kwam, zakte in Londen 1,5 procent. In Frankfurt steeg Daimler 0,9 procent. Het Duitse moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart zag de kwartaalomzet stijgen.

Vliegtuigbouwer Airbus won 1,5 procent in Parijs dankzij een onverwachte, kleine winst in het eerste kwartaal. Sanofi zakte 1,7 procent. De Franse farmaceut haalde minder winst en omzet in het afgelopen kwartaal.

De euro was 1,2104 dollar waard, tegen 1,2101 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 67,88 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder en werd verhandeld voor 74,53 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 09 mei Nieuw record voor AEX op Hemelvaartsdag 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links