Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valeant profiteert van belastingmeevaller

LAVAL (AFN/BLOOMBERG) - Valeant Pharmaceuticals heeft afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,3 miljard dollar geboekt, waar een jaar geleden nog 1,2 miljard dollar verlies werd gedraaid. De Canadese farmaceut profiteerde van een flinke belastingmeevaller, die op zijn beurt weer te danken is aan de inspanningen van het bedrijf om de interne belastingstructuur te reorganiseren.

Valeant zag zijn omzet afgelopen kwartaal wel verder terugzakken. Van een aantal producten werden er flink minder verkocht, omdat die middelen nu niet meer exclusief zijn. Ook zijn een aantal middelen overgedaan aan andere bedrijven. De opbrengsten van de Canadezen kwamen uit op ruim 2,2 miljard dollar. In het derde kwartaal vorig jaar ging er nog bijna 2,5 miljard dollar in de boeken.

Door die omzetdaling zakte het bedrijfsresultaat met 212 miljoen dollar naar 951 miljoen dollar. Dat was evenwel beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Onder meer met de contactlenzen van Bausch + Lomb gingen de zaken juist erg goed.

Verwachtingen

Voor het hele jaar stelde Valeant de verwachtingen voor de omzet weer wat naar beneden toe bij. De farmaceut voorziet nu een omzet van maximaal 8,8 miljard dollar, waar eerder werd uitgegaan van een omzet tot 8,9 miljard dollar. De prognose voor het bedrijfsresultaat werd wel gehandhaafd.

Om orde op zaken te stellen haalde afgelopen jaar Valeant een bezem door de eigen organisatie. Topman Joseph Papa is dan ook tevreden over de resultaten in het afgelopen kwartaal. ,,Valeant is nu een heel ander bedrijf dan het een jaar geleden was'', constateerde hij.

Valeant raakte een paar jaar geleden door een reeks schandalen en een flinke overnamedrift aardig in de problemen. Het verbeterproces is nog altijd aan de gang. Eerder deze week werd bekend dat het bedrijf geen brood meer ziet in de vrouwelijke variant van het lustopwekkende middel viagra. Valeant betaalde in 2015 nog 1 miljard dollar voor de maker van het middel Sprout Pharmaceuticals. Nu wordt het onderdeel praktisch weggegeven aan de voormalige aandeelhouders.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links