Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fugro keldert op Damrak

Fugro keldert op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs schommelde maandag rond de slotkoers van voor het weekeinde. Ook op de meeste andere Europese beurzen bleven de koersuitslagen beperkt. Op het Damrak kelderde Fugro na een tegenvallend kwartaalbericht. AkzoNobel werd ook lager gezet na bevestiging van de fusiegesprekken met Axalta.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel vrijwel ongewijzigd op 549,51 punten. De MidKap stond een fractie hoger op 842,46 punten. De beurs in Londen daalde 0,3 procent en Parijs bleef vrijwel vlak, Frankfurt ging licht omhoog.

De hoofdindex in Madrid was een positieve uitschieter met een plus 1,7 procent. Honderdduizenden mensen gingen zondag in Barcelona de straat op om steun uit te spreken voor de Spaanse eenheid.

MidKap

In de MidKap raakte Fugro 11 procent aan beurswaarde kwijt. De bodemonderzoeker zag de omzet afgelopen kwartaal met bijna 20 procent dalen, vooral door aanhoudende druk op de offshore olie- en gasmarkt. Fugro ziet die markt wel stabiliseren, maar rekent desondanks voor het gehele jaar op een dubbelcijferige omzetkrimp en een verlies.

Grootste stijger bij de middelgrote bedrijven was beursintermediair Flow Traders met een winst van meer dan 1 procent. In de AEX ging digitaal beveiliger Gemalto aan kop met een plus van 1,8 procent, na een adviesverhoging door HSBC.

AkzoNobel

AkzoNobel was hekkensluiter bij de hoofdfondsen met een min van 1 procent. De verfproducent bevestigde ,,constructieve'' gesprekken te voeren met zijn Amerikaanse branchegenoot Axalta over een mogelijke fusie van gelijken. Akzo wees eerder dit jaar meerdere toenaderingspogingen af van een andere Amerikaanse branchegenoot, PPG Industries.

In Zürich verloor Novartis 0,6 procent. De farmaceut wil zijn oncologiedivisie versterken met de overname van radiofarmaceut AAA. De Zwitsers zijn bereid een bedrag van 3,9 miljard dollar op tafel te leggen voor het Franse bedrijf.

HSBC

HSBC daalde 0,9 procent in Londen. De Britse bank boekte afgelopen kwartaal meer inkomsten dan een jaar eerder, geholpen door groei in alle regio's. Daarbij presteerde vooral Azië goed. De winst ging wel licht omlaag.

De euro was 1,1625 dollar waard, tegen 1,1580 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 54,04 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 60,77 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Fugro

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    891,13
    +0,42% +3,69
  2. Fugro 17:35
    23,140
    +1,49% +0,340

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links