Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Franse verkiezingsuitslag stuwt Wall Street'

'Franse verkiezingsuitslag stuwt Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen naar verwachting fors hoger aan de handelsdag beginnen. Net als in Europa zijn beleggers op Wall Street opgelucht over de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Verder opende een keur aan bedrijven de boeken. Ook kijken beleggers uit naar de plannen voor belastinghervormingen die president Donald Trump woensdag zal openbaren.

De sociaal-liberaal Emmanuel Macron en Marine Le Pen van het nationalistische Front National staan in de beslissende tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen tegenover elkaar. Volgens verschillende peilingen is Macron de gedoodverfde winnaar van de beslissende tweede ronde.

De verkiezingsuitslag wordt alom gezien als goed nieuws voor de eurozone. De uitslag gaf de euro een zetje ten opzichte van de dollar. 'Veilige beleggingen' zoals goud of de Japanse yen leverden juist aan waarde in.

Olie

Qua bedrijven weet onder meer Hasbro de aandacht op zich gericht. De speelgoedfabrikant wist fors meer winst te maken op een hogere omzet. Vooral de Nerf-pijltjesgeweren en Transformers bleven de verkopen een duw in de goede richting geven. Ook spelletjes vonden gretig aftrek.

Ook oliedienstverlener Halliburton kwam met cijfers naar buiten. Vooral de schaliegaswinning deed het bedrijf opkrabbelen. Onder de streep kwam Halliburton 32 miljoen dollar tekort. Een jaar eerder zette het nog een verlies van 2,4 miljard dollar in de boeken.

PPG

Kimberly-Clark sloot het eerste kwartaal van het jaar af met een omzet die nagenoeg gelijk lag aan die van dezelfde periode een jaar geleden. Wisselkoerseffecten compenseerden daarbij de geringe terugloop in de verkoop van producten.

Verfmaker PPG Industries verhoogde zijn bod op zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel. PPG is nu bereid 96,75 euro per aandeel op tafel te leggen, inclusief het nog door AkzoNobel te betalen slotdividend. Dat komt in totaal neer op bijna 27 miljard euro. Het voorgaande bod bedroeg nog 90 euro per aandeel.

Cijfers

Medisch technologiebedrijf Becton Dickinson maakte bekend 24 miljard dollar te willen betalen voor de overname van branchegenoot C.R. Bard.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,2 procent lager op 20.547,76 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2348,69 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq eindigde de laatste handelssessie van de week 0,1 procent lager op 5910,52 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links