Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook VEB naar de rechter in zaak TMG

AMSTERDAM (AFN) - Ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stapt naar de Ondernemingskamer in verband met de overnamestrijd rond Telegraaf Media Groep (TMG). De beleggersclub wil net als Talpa bij de rechter aandringen op een onderzoek naar de gang van zaken bij het mediabedrijf. Ook wil de VEB dat er een onafhankelijk commissaris wordt benoemd.

TMG is het onderwerp van een overnamestrijd tussen enerzijds de combinatie van het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie en anderzijds Talpa van John de Mol. De commissarissen van TMG hebben hun steun uitgesproken voor de plannen van de combinatie en zowel Talpa als de eigen raad van bestuur buitenspel gezet. Opvallend detail daarbij is dat VP Exploitatie de investeringsmaatschappij is van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek

Volgens de VEB ontbreekt het in het overnameproces rondom TMG momenteel aan een gelijk speelveld. Ook zou er geen sprake zijn van een transparant proces voor beleggers.

Centrale ondernemingsraad

Eerder werd al bekend dat de Ondernemingskamer de zaak van Talpa volgende week donderdag behandelt. De stap van de VEB was nog niet bekend bij de Ondernemingskamer, zo liet een zegsman weten. Naast Talpa en de VEB heeft ook de centrale ondernemingsraad (cor) van TMG aangegeven de gang naar de rechter te maken. Dat verzoek was bij de Ondernemingskamer evenmin binnen.

Talpa verhoogde onlangs zijn bod op TMG tot 6,50 euro per aandeel. Mediahuis en VP Exploitatie bieden 6 euro per aandeel. Talpa heeft bijna een kwart van de aandelen TMG in handen, de combinatie Mediahuis en VP Exploitatie zo'n 60 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 9 maart 2017 12:59
    De RvC heeft m.i. een fout gemaakt toen men de leiding heeft geschorst. Dit roept verdenkingen op. Men had, in het belang van de aandeelhouder, de onderhandelingen open moeten houden en alleen maar toezien dat de belangen van het bedrijf en zijn personeel niet werden geschaad. Nu zijn de poppetjes aan het dansen en gaat er een hele tijd verloren. Daarmee loopt het bedrijf en de overname schade op, juist iets wat men wilde voorkomen. Hier is dus sprake van een grote inschattingsfout van de RvC en o.b.v. deze onkunde zou men nu moeten voorstellen zichzelf op te heffen, zodat er ruimte komt voor een nieuw Raad van Bestuur en een nieuwe RvC. Tijd voor een BAVA denk ik.
  2. down 9 maart 2017 17:41
    quote:

    realiteit 2017 schreef op 9 maart 2017 13:11:

    Kijk eens aan zelfs de VEB is wakker geworden en komen ook even gratis publiciteit zoeken, wat een losers dat VEB clubje:-)
    Als mosterd na de maaltijd zou ik roepen Maar ze blijven vele malen ernaar toe gaan met al die frauderende bedrijven!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links