Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASR blinkt uit op positief Damrak

ASR blinkt uit op positief Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag aan het einde van de ochtend op winst. In Amsterdam was verzekeraar ASR in trek, nadat de overheid opnieuw een deel van haar belang van de hand deed. In Parijs zakte Renault omdat Franse aanklagers een onderzoek hebben ingesteld naar mogelijk gerommel bij emissietesten.

De AEX-index stond rond 11.35 uur 0,6 procent in de plus op 486,07 punten. De MidKap steeg 0,4 procent naar 688,96 punten, De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,6 procent. Londen verlengde daarmee zijn langste winstreeks ooit naar veertien handelsdagen. De koersen in de Britse hoofdstad worden aanhoudend gesteund door de daling van het pond.

ASR was met een koerswinst van 4 procent veruit de sterkste stijger in de MidKap. De Staat verkocht 20,4 miljoen aandelen van de in 2008 genationaliseerde verzekeraar, waardoor het overheidsbelang slonk tot iets meer dan 50 procent. ASR kocht bij de transactie, die de schatkist 450 miljoen euro opleverde, zelf 3 miljoen aandelen in.

Strafrechtelijk onderzoek

In Parijs leverde Renault 3 procent in. Franse justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar de autobouwer, vanwege mogelijke fraude met emissiegegevens.

Donderdag kwam Fiat Chrysler onder vuur te leggen vanwege vergelijkbare misstanden, die eerder Volkswagen al in grote problemen brachten. Het Italiaans-Amerikaanse bedrijf ontkende de beschuldigingen, waarna het aandeel vrijdag met een plus van 2,6 procent weer iets goedmaakte van de diepe val van de voorgaande dag.

Winnaars

De AEX werd aangevoerd door ABN AMRO en biotechnologiebedrijf Galapagos, die bijna 2 procent wonnen. Verder hoorden Aegon, Wolters Kluwer, ASML en Ahold Delhaize bij de grotere winnaars met winsten van ruim 1 procent. Grote verliezers waren er niet onder de hoofdfondsen. Boskalis en SBM Offshore sloten de rij met minnetjes van 0,2 procent.

Maaltijdbezorgbedrijf Takeaway.com zette zijn sterke opmars door met een winst van 9 procent bij de kleinere bedrijven. Donderdag werd het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl al bijna 15 procent meer waard na de melding van een sterke ordergroei in het afgelopen jaar.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,3 procent naar 52,35 dollar. Brent werd ook ruim 1 procent goedkoper, bij 55,34 dollar per vat. De euro werd voor 1,0650 dollar verhandeld, tegen 1,0660 dollar bij het slot op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ASR Nederland

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 januari 2017 12:31
    "Maaltijdbezorgbedrijf Takeaway.com zette zijn sterke opmars door met een winst van 9 procent bij de kleinere bedrijven. Donderdag werd het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl al bijna 15 procent meer waard ..."

    Shit, hier grijp ik achter het net.

    Nu nog instappen, of beter maar shorten ?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links