Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pond omhoog na uitspraak over brexit

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse pond sterling ging donderdag in waarde omhoog na de uitspraak van het Britse gerechtshof, de High Court, dat de regering parlementaire goedkeuring nodig heeft om de procedure voor een brexit in gang te zetten.

Naast de Britse munt zaten ook aandelen van financiële bedrijven en luchtvaartmaatschappijen in de lift. Zo stegen de Britse banken RBS en Barclays flink in waarde op de beurs in Londen. IAG, het moederconcern van British Airways, won 2 procent, terwijl de prijsvechters Ryanair en easyJet tot 3,2 procent stegen. Die fondsen gingen in de nasleep van het referendum flink omlaag door zorgen dat een brexit het vliegverkeer tussen Groot-Brittannië en de rest van Europa zou kunnen schaden.

Britse bedrijven die profiteren van het zwakkere pond stonden juist lager. Zo verloor drankenconcern Diageo meer dan 2 procent en modehuis Burberry zakte 1,6 procent.

Lager

Het pond staat overigens nog altijd wel bijna een vijfde lager dan voor het referendum van eind juni, waarbij de Britse bevolking ervoor koos om de Europese Unie te verlaten.

De Britse regering heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van het gerechtshof en blijft bij haar voornemen om het brexit-proces eind maart volgend jaar in gang te zetten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. NielsvanderStappen 3 november 2016 13:34
    Zoals in elk ontwikkeld land is het parlement de baas en niet een opgefokte volksmenigte - hoe graag sommigen dat ook schijnen te willen - of zelfs de regering.
    Gelukkig zijn er nog onafhankelijke rechters die naar de wetten kijken.
    Maakt dat de politiek beter? Nee, natuurlijk niet. Cameron had dit vooraf natuurlijk goed moeten regelen en uitleggen, zodat alles duidelijk was. Maar dat gebeurt dus niet. Conclusie: we zullen nog wel even doorrommelen...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links