Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TMG past voorwaarden samenwerking Talpa aan

AMSTERDAM (AFN) - Telegraaf Media Groep (TMG) heeft de voorwaarden voor de voorgenomen amenwerking met Talpa aangepast. Eerder zou TMG nog een eenmalige investering doen van 27 miljoen euro, maar die komt nu te vervallen, werd vrijdag bekendgemaakt. De partijen verwachten hun deal voor eind augustus af te kunnen ronden.

Het moederbedrijf van De Telegraaf en het mediabedrijf van John de Mol gaan hun radioactiviteiten onder een dak brengen, samen met Talpa’s meerderheidsbelang in One Media Sales. Radiozenders Sky Radio en Veronica verhuizen daarbij van TMG naar een nieuw bedrijf met de radiozenders van Talpa, waaronder Radio 538. TMG krijgt een belang van circa een kwart in deze onderneming.

De eerste contouren van de nieuwe zendergroep zullen na de zomer zichtbaar worden, dan kan ook het nieuwe organisatieplan worden gedeeld. De verkoop van radioreclame van Sky Radio en Veronica wordt per 1 januari volgend jaar ondergebracht bij One Media Sales.

TMG heeft ook nog een optie om een belang van 15 procent te nemen in het aandeel dat Talpa heeft in de tv-zenders van SBS. Bij TMG zijn ze verheugd over de uitkomst van de onderhandelingen. Alle uitgangspunten die begin dit jaar zijn gesteld zijn volgens Topman Geert-Jan van der Snoek gerealiseerd zonder de eerder aangekondigde eenmalige miljoeneninvestering.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links