Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei zet opwaartse lijn voort

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan heeft zijn winstreeks donderdag een vervolg gegeven, met een kleine plus. Ook elders in Azië was het sentiment positief. De graadmeters profiteerden onder meer van het herstel op Wall Street. Beleggers in Tokio verwerkten wel een zwakker dan gedacht cijfer over de industriële productie.

De Nikkei-index sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 15.575,92 punten. Volgens marktkenners blijft de vrees voor totale paniek nadat de Britten stemden voor een vertrek uit de Europese Unie voorlopig uit. ,,Althans voor nu", zo laat een handelaar in Tokio weten. De markten voelen zicht gesteund door de grote centrale banken die aangaven hun monetaire beleid aan te zullen passen aan de situatie.

Zowel op maandbasis als op jaarbasis werd in Japan in mei een daling van de industriële productie gemeten. In vergelijking met april lag deze daling met 2,3 procent ook lager dan de 0,2 procent waar economen door de bank genomen vanuit gingen. De minieme daling op jaarbasis (min 0,1 procent) was evenwel verrassender omdat hier gemiddeld een stijging met 1,9 procent werd voorzien. De aardbeving in april en de zeer sterke yen drukten de resultaten.

Elders in Azië kleurden de koersborden eveneens groen. De beurzen in Seoul en Sydney wonnen tot 1,6 procent. De Hangseng-index in Hongkong koerste tussentijds 1,6 procent hoger. Shanghai stond 0,1 procent hoger.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links