Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX in het rood

AEX in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam stond vrijdag lager. Ook de andere graadmeters in Europa noteerden in de min. Een lagere olieprijs drukte enigszins op het sentiment. Op Beursplein 5 waren verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) en bouwer BAM opvallende verliezers.

De AEX-index stond aan het einde van de ochtend 0,5 procent lager op 428,88 punten. De MidKap verloor 0,4 procent tot 633,34 punten. De graadmeters Frankfurt, Parijs en Londen zakten tussen de 0,2 en 0,6 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,2 procent tot 46,16 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 47,68 dollar per vat.

MidKap

In de hoofdindex was NN de grootste verliezer, het aandeel daalde 2,4 procent. Ook Aegon, dat donderdag al een flinke tik kreeg na tegenvallende kwartaalcijfers, raakte weer terrein kwijt en zakte 0,8 procent. Digitaal beveiliger Gemalto en ABN AMRO waren bovenin de AEX terug te vinden en stonden respectievelijk 3,4 en 2,1 procent hoger.

Bij de middelgrote fondsen ging verzekeraar Delta Lloyd 1,2 procent naar beneden. BAM was veruit de grootste daler in de MidKap en kelderde 4,8 procent. Donderdag ging de bouwer ook al stevig omlaag, na de bekendmaking van teleurstellende kwartaalresultaten.

Europa

Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties, dat een notering in de MidKap heeft, zag zijn resultaten in de eerste negen maanden van het gebroken boekjaar verbeteren. Het aandeel steeg 0,7 procent. Bij de kleinere fondsen verloor Beter Bed 0,2 procent, hoewel de beddenverkoper de omzet het afgelopen kwartaal zag aandikken.

In Frankfurt zakte Volkswagen 0,4 procent. De door het dieselschandaal getroffen autobouwer zag zijn marktaandeel in Europa zakken naar het laagste peil in vijf maanden, zo meldde autoverkoopbrancheorganisatie ACEA. In Parijs won bouw- en telecomconcern Bouygues 2,2 procent na het herhalen van zijn doelstellingen.

De euro was 1,1350 dollar waard, tegenover 1,1383 bij het slot van de Europese beurzen donderdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 jun Beursupdate: AEX op Wall Street 2
  2. 06 jun AEX zet recordreeks voort na renteverlaging ECB

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

923,36 06 jun
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links