Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon onderuit op Beursplein 5

Aegon onderuit op Beursplein 5

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam stond donderdag in het eerste handelsuur lager. Ook de andere graadmeters in Europa gingen naar beneden. Op Beursplein 5 verwerkten beleggers een stroom aan bedrijfsresultaten. Verzekeraar Aegon ging flink omlaag na een handelsbericht.

De AEX-index stond 0,7 procent in de min op 431,59 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 639,90 punten. De indices in Parijs, Frankfurt en Londen zakten tot 0,9 procent.

Aegon speelde 9,1 procent van zijn beurswaarde kwijt. De verzekeraar werd in het eerste kwartaal geraakt door de onrust op de financiële markten. Daardoor daalde de winst met 50 procent tot 143 miljoen euro. Topman Alex Wynaendts wees er wel op dat de kapitaalpositie van Aegon nog altijd ruimschoots aan de eigen doelen voldoet.

IMCD en BAM

Bij de middelgrote fondsen vielen chemicaliëndistributeur IMCD en bouwbedrijf BAM op. IMCD was lijstaanvoerder met een winst van 4,4 procent, na door beleggers goed ontvangen kwartaalcijfers. BAM kelderde 7 procent. Hoewel het concern terugkeerde naar winst, spraken analisten van een zwak begin van het jaar.

Ook de aandelen van detacheerder DPA en sap- en frisdrankproducent Refresco Gerber bewogen op kwartaalupdates. DPA won 3,5 procent, terwijl Refresco een flinke verliezer was met een daling van 3,5 procent.

Sif onderuit

Funderingsbouwer Sif ging donderdag naar de beurs. De openingskoers van het aandeel was 14 euro. Na ongeveer drie kwartier handelen stond een min van 0,4 procent op de borden, tot 13,95 euro.

Elders in Europa kwam ook een flink aantal bedrijven met cijfers. De Franse bank Crédit Agricole verloor in Parijs 4,6 procent. Webwinkel Zalando speelde in Frankfurt 3,8 procent kwijt. Op de beurs in Duitsland ging energiebedrijf RWE wel omhoog na een handelsbericht, met bijna 4 procent.

De olieprijs zakte licht. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 46,19 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 47,54 dollar per vat. De euro was 1,1410 dollar waard, tegen 1,1435 dollar bij het slot van de Europese beurzen woensdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Aegon
  2. 01 mrt Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

6,176 17:35
-0,012 -0,19%
Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links